Washington

L'excap militar dels EUA a l'Iraq afirma que la guerra en aquest país és un "malson sense fi"

Duríssima crítica de la missió militar dels Estats Units a l'Iraq per l'exmàxim dirigent militar de les tropes nord-americanes al país asiàtic. El tinent general Ricardo Sánchez, retirat des de fa un any, afirma que la tasca militar a l'Iraq és un "malson sense fi". En una reunió amb periodistes que cobreixen assumptes militars a Washington, Sánchez ha assegurat que l'enviament de tropes addicionals per part del president Bush és un intent desesperat d'una administració que no ha acceptat les realitats polítiques i econòmiques d'aquesta guerra.

Actualitzat
Sánchez afirma que hi ha hagut negligència i incompetència dels líders nord-americans que han portat a terme una sèrie d'estratègies equivocades i que es pensaven, de manera idealista, que serien rebuts com a alliberadors per la població iraquiana.

En aquest sentit, el militar ha assegurat que els Estats Units no tenen més remei que mantenir una presència militar a l'Iraq "en un futur previsible" perquè, si no, corre el risc de sumir el país en un caos. 

Per a Sánchez, els responsables de planificar l'operació militar van tenir una "absoluta carència de valor moral per fer el que és correcte".

El tinent general es va jubilar fa un any després de les investigacions sobre les tortures a la presó d'Abu Ghraib. Les investigacions no el van vincular directament amb el maltractament de presoners, però la qüestió el va privar d'una quarta estrella.

No és la primera vegada que un exlíder del Pentàgon ofereix una avaluació pessimista de l'evolució de la guerra, però els comentaris de Sánchez es produeixen mentre l'assumpte de la guerra a l'Iraq s'ha convertit en un tema central amb la vista posada als comicis del 2008.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut