Jerusalem

L'excap de l'institut forense d'Israel admet haver extret òrgans de morts sense consentiment familiar

L'excap de l'institut forense d'Israel admet haver extret òrgans de càdavers de ciutadans palestins i israelians sense el consentiment familiar per destinar-los a trasplantaments. El metge Yehuda Hiss reconeix en un reportatge que aquesta pràctica va ser habitual durant els anys 90 però assegura que ara ja no existeix. El metge va ser investigat en dues ocasions però mai no va ser jutjat per aquest tipus de pràctiques, que havien denunciat diversos mitjans però que mai ningú no havia reconegut oficialment.

Actualitzat
El reportatge on l'excap de l'institut forense d'Israel admet haver extret òrgans a palestins i israelians va ser enregistrat fa anys però no s'havia emès fins ara.

Les declaracions s'han fet públiques arran d'una polèmica per un article que a l'agost va fer un periodista suec on s'acusava Israel de robar òrgans de palestins morts en els enfrontaments amb l'exèrcit. L'antropòloga que va fer l'entrevista assegura que aquestes pràctiques no només es feien en el cas de cadàvers palestins sinó també amb els israelians.

L'excap de l'institut forense d'Israel ha admès que s'extreien sense consentiment còrnies, pell i ossos però que en cap cas es tractava d'assassinats deliberats. El doctor Yehuda Hiss assegura que ara aquestes pràctiques ja no es fan.

El primer ministre de l'Autoritat Nacional Palestina ha anunciat que s'investigaran aquests fets.


Anar al contingut