Michael Flynn demana immunitat a canvi de testificar
Michael Flynn demana immunitat a canvi de testificar
Washington

L'exassessor de Trump relacionat amb Rússia testificaria a canvi d'immunitat

L'advocat de l'exconseller de Seguretat Nacional dels Estats Units explica en un comunicat que "l'acusen sense fonament"

RedaccióActualitzat

L'exconseller de Seguretat Nacional dels Estats Units Michael Flynn està disposat a testificar davant l'FBI i els membres del Congrés que investiguen els lligams entre l'administració russa i l'equip de campanya de Donald Trump. Segons revela el diari "The Wall Street Journal", Flynn demana a canvi immunitat per evitar una possible persecució judicial.

Les fonts del diari asseguren que l'oferta es va fer a través de l'advocat de Flynn, Robert Kelner, tant a l'FBI com als comitès d'Intel·ligència del Senat i de la Cambra de Representants, encara que se'n desconeix la resposta.

L'advocat de Flynn, en un comunicat difós després de les revelacions del "Journal", ha confirmat la informació:

"Ell té una història per explicar, i veritablement ho vol fer si les circumstàncies ho permeten. Cap persona raonable se sotmetria a un interrogatori en un ambient altament polititzat, de caça de bruixes i sense garanties d'un judici just."

Kelner no ha explicat en aquesta nota els detalls sobre els temes que està disposat a abordar Flynn en cas que sigui interrogat i les gestions que està fent per prestar declaració. No obstant això, ha lamentat que el general retirat, un veterà militar amb 33 anys de servei castrense, sigui "acusat sense fonament" i objecte d'"afirmacions escandaloses de traïció".

El Senat interrogarà el gendre de Trump pels seus contactes amb Rússia

Flynn, que treballava com a assessor de seguretat nacional en el govern de Trump quan va arribar a la Casa Blanca el passat 20 de gener, va renunciar al seu càrrec el 13 de febrer enmig d'un escàndol per ocultar els seus contactes amb representants del Kremlin. Flynn va sortir de l'administració de Trump per amagar la naturalesa de les converses que havia mantingut amb l'ambaixador rus, Serguei Kisliak.

Entre les discussions en què va participar Flynn, segons el "Wall Street Journal", figuren les deliberacions per revisar les sancions imposades a Rússia per l'administració de Barack Obama per les seves interferències en la campanya electoral. Una de les fonts oficials ha dit al mitjà americà que el fet que estigui buscant immunitat dona a entendre que s'enfronta a riscos legals.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut