Palma de Mallorca

L'exarquitecta de l'Ajuntament d'Andratx confessa que va firmar llicències que intuïa que eren irregulars

L'exarquitecta de l'Ajuntament d'Andratx María Isabel Seguí Capó ha admès davant el jutge Álvaro Latorre, que instrueix l'anomenat "cas Andratx", que va firmar llicències que intuïa que "no eren legals", segons han informat fonts pròximes a la investigació. María Isabel Seguí ha declarat durant tres hores davant el titular del jutjat d'instrucció número 12 de Palma i ha donat detalls sobre el funcionament del Departament d'Urbanisme del municipi. D'altra banda, el PSOE balear ha demanat crear una comissió d'investigació per estudiar l'activitat que va desenvolupar el detingut Jaume Massot.

Actualitzat
Segons fonts pròximes a la investigació, l'exarquitecta s'ha ensorrat i ha confessat presumptes irregularitats a l'Ajuntament, i després ha estat posada en llibertat amb càrrecs, tot i que segurament el jutge la tornarà a cridar a declarar quan se sàpiguen més detalls del cas. Durant la declaració de María Seguí Capó ha estat present el fiscal anticorrupció de les Balears, Juan Carrau.

Seguí Capó va ser detinguda la nit de dilluns i posada en llibertat al cap d'unes hores.

D'altra banda, agents de l'Institut Armat han tornat a l'ajuntament d'Andratx per buscar documents relacionats amb persones que haurien fet pagaments irregulars als implicats per obtenir favors urbanístics.

Hidalgo dimiteix


L'alcalde d'Andratx, Eugenio Hidalgo, ha fet efectiva la seva dimissió com a primer edil de l'Ajuntament i la seva renúncia a l'acta de regidor, després de ser detingut dilluns a instàncies de la Fiscalia Anticorrupció de les Balears en relació amb un presumpte cas de corrupció urbanística.

El jutge prendrà declaració pròximament a Hidalgo, al zelador d'obres municipals Jaume Gibert i l'exdirector general d'Ordenació del Territori Jaume Massot, que de moment s'han atès al seu dret de no declarar davant la Guàrdia Civil.

De moment, la resolució del jutge revela que Massot, exdirector general d'Ordenació del Territori, tenia a casa seva una empresa dedicada a negocis immobiliaris, que seria presumptament la utilitzada per blanquejar els diners obtinguts de suborns per obtenir llicències per a la construcció. Així ho ha fet saber la Fiscalia Anticorrupció, que atribueix a l'alcalde i al zelador aquest "entramat societari" per "disfressar" la procedència dels diners obtinguts amb negocis immobiliaris, suposadament avalats amb presumptes certificacions falses.

En aquest sentit, el PSOE balear ja ha demanat la creació d'una comissió d'investigació que esclareixi i estudiï tota l'activitat duta a terme des del govern pel director general d'Ordenació Territorial Jaume Massot, fins que va ser detingut dilluns passat per presumpta corrupció urbanística en el "cas Andratx".

El secretari general i la portaveu parlamentària del grup han insistit en la gravetat dels delictes que s'imputen a Massot, el màxim responsable de l'organització territorial d'una comunitat autònoma.
Anar al contingut