L'exambaixador libi a l'ONU, Shalgam, diu que Gaddafi abandonarà Líbia en 3 setmanes. (Foto: Reuters)
L'exambaixador libi a l'ONU, Shalgam, diu que Gaddafi abandonarà Líbia en 3 setmanes. (Foto: Reuters)
Roma

L'exambaixador libi a l'ONU assegura que Gaddafi deixarà el país en 2 o 3 setmanes

L'exambaixador libi a l'ONU, ara del bàndol dels rebels, Abdel Rahman Shalgam, ha declarat que el líder libi podria abandonar el país en un període curt de temps, 2 o 3 setmanes, i així evitar el Tribunal Penal Internacional. Segons Shalgam podria traslladar-se a Bielorússia o un país africà amic.

Actualitzat
Segons les declaracions d'Abdel Rahman Shalgam, exambaixador de Líbia, al "Corriere della Sera", Moammar al-Gaddafi estaria buscant diners per abandonar el país en un "termini màxim de dos o tres setmanes".

El que va ser ministre d'Exteriors de Líbia des del 2000 fins al 2009 i home de confiança del líder, ha afirmat que Gaddafi vol fugir del Tribunal Penal Internacional per evitar la petició d'arrest i instal·lar-se a Bielorússia o a un país africà amic. L'exambaixador justifica la fugida perquè, segons ell, Gaddafi "és conscient que no hi ha cap possibilitat de quedar-se a Líbia i poder governar el país".

Shalgam, ara partidari dels rebels, tem que abans d'abandonar el país, realitzi un atac contra la població, ja que és un "home perillós i no se sap el que pot arribar a fer". En la seva opinió, un dels possibles atacs podria ser incendiar un pou de petroli abans de marxar com va fer Saddam Hussein a Kuwait. Tot i que Gaddafi només controla els pous de Ghadames que "no ocasionarien danys molt greus".

Per contra, Moammar al-Gaddafi ha manifestat, des d'un lloc desconegut, que resistiria els atacs de l'OTAN, malgrat les declaracions de l'exambaixador Shalgam. A més, ha afegit que mai no firmarà cap acord amb l'OTAN perquè "assassina nens" arran de l'atac d'avions aliats que van matar tres néts d'un col·laborador del líder.




ESPECIALS RELACIONATS
Anar al contingut