Portada del llibre "Fariña" sobre el narcotràfic a Galícia
Madrid

L'exalcalde que va denunciar "Fariña", a l'autor: "Si tingués una pistola, li dispararia"

L'editorial estudia "accions legals" contra l'exalcalde d'O Grove per "amenaces" en una entrevista

RedaccióActualitzat

L'editorial del llibre "Fariña" estudia "accions legals" contra l'exalcalde d'O Grove, que va ser qui va sol·licitar-ne el segrest, per "amenaces" a l'autor, en una entrevista. 

José Alfredo Bea Gondar, que apareix al llibre per suposats vincles amb el narcotràfic gallec, ha tornat a negar els fets relatats per Nacho Carretero, en una entrevista publicada aquest diumenge pel diari "El Mundo". L'exalcalde assegura que se sent "molt malament" pel que es diu a "Fariña". Tant, que arriba a dir això sobre Carretero:

"Si no fos creient i tingués una pistola, el buscava i li disparava un tret al cap. Com es feia abans a l'Oest."


El polític del PP assegura:  "No ho faré mai", però diu que està fart que "algú menteixi" i que tot el que es diu sobre ell "és mentida".

Des de Libros del K.O. creuen que "el to de les seves amenaces retraten el personatge i accentuen la sensació d'irrealitat i indefensió amb la qual estan vivint tot això".
 


L'editorial va rebre el 5 de març la providència del jutjat número 7 de Collado Villalba, que feia efectiu el segrest de "Fariña" com a mesura cautelar, després que ho solicités l'exalcalde.

Libros del K.O. va remetre burofaxs a la distribuidora i a la impremta avisant-los de la mesura judicial, que determina que el llibre es deixi de reproduir i distribuir, tant a través de la venda tradicional com de la digital. 
 

 

També s'ordenava la retirada del mercat dels que han estat distribuïts, i deixava sota la responsabilitat de l'editorial que es compleixi l'ordenança. L'empresa va demanar que s'aclarís de quina manera han de complir el que ha ordenat la jutge, sobretot la part que fa referència a la seva responsabilitat del compliment de la mesura.

Un cop es va anunciar la decisió del jutge, "Fariña" es va esgotar de les plataformes d'Internet i l'editorial va confirmar un "repunt molt important" en les vendes. El llibre es podia adquirir en format digital i en algunes llibreries al preu habitual, però en la venda de segona mà va arribar als 300 euros.
 


El periodista i escriptor Nacho Carretero espera que els tribunals revoquin el segrest judicial del llibre aviat i que es pugui tornar a distribuir. La setmana passada, després de rebre un premi a la seva feina com a reporter en el 19è Congrés de Periodisme Digital d'Osca, va expressar la seva "sorpresa" pel segrest i va assegurar que serà "tremendament perjudicial" per a l'editorial si el recurs no es resol aviat.

ARXIVAT A:
Llibertat d'expressió
Anar al contingut