Sant Esteve Sesrovires

L'exalcalde de Santa Fe del Penedès Marcel Surià obté el tercer grau penitenciari

Surià ha explicat que "25 dies a la presó han estat una escola d'aprenentatge brutal"

RedaccióActualitzat

L'exalcalde de Santa Fe del Penedès Marcel Surià ha obtingut el tercer grau penitenciari, segons ha pogut saber Catalunya Informació. Surià va ingressar a la presó de Brians 1 el dia 1 de març per complir una condemna de dos anys i tres mesos per haver firmat informes falsos per facilitar la residència d'immigrants il·legals.

En declaracions a aquesta emissora, Surià ha explicat que "25 dies a la presó han estat una escola d'aprenentatge brutal", i ha afegit:

"A la presó he aprofitat el temps, no l'he perdut."

En un principi, l'exalcalde de CiU de Santa Fe del Penedès evitava la presó perquè el 2014 se'l va condemnar a dos anys i no tenia antecedents, però el fiscal va recórrer la sentència al Tribunal Suprem, que va elevar la condemna fins als dos anys i tres mesos en considerar que hi havia hagut un error de càlcul en la pena.

Va ser aleshores que Surià va intentar sense èxit que el govern espanyol li concedís l'indult, al·legant que va actuar de bona fe, que el guiaven raons humanitàries per ajudar els immigrants i que mai va beneficiar-se'n econòmicament. Justament, en referència a l'indult, Surià ha assegurat:

"No tenim l'indult, però estic agraït per la implicació de la gent."

VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut