Sant Esteve Sesrovires

L'exalcalde de Santa Fe del Penedès entra a la presó per haver firmat informes falsos per regularitzar immigrants

Marcel Surià va ser condemnat a dos anys i tres mesos de presó per firmar informes falsos amb l'objectiu de facilitar la residència d'immigrants il·legals

Actualitzat

L'exalcalde de Santa Fe del Penedès Marcel Surià ha ingressat aquest dilluns a la tarda al centre penitenciari de Brians 1, després que el govern espanyol li ha denegat l'indult.

Surià entrant a Brians 1 (Foto @el3devuit)

 

Surià va ser condemnat a dos anys i tres mesos de presó per firmar informes falsos per facilitar la residència d'immigrants il·legals. En un principi, l'exalcalde de CiU de Santa Fe del Penedès es lliurava de la presó perquè el 2014 se'l va condemnar a dos anys i no tenia antecedents. Tanmateix, el fiscal va recórrer la sentència al Tribunal Suprem, que va elevar la condemna fins als dos anys i tres mesos en considerar que hi havia hagut un error de càlcul en la pena.

Va ser aleshores que Surià va intentar sense èxit que el govern espanyol li concedís l'indult, al·legant que va actuar de bona fe, que el guiaven raons humanitàries per ajudar als immigrants i que mai va beneficiar-se'n econòmicament.

En una entrevista al programa "Els matins", Surià ha comparat les persones a qui va ajudar amb la situació que viuen els refugiats provinents de Síria. "Eren persones que passaven drames familiars extraordinaris", ha dit l'exalcalde de Santa Fe del Penedès. Surià també ha agraït el suport rebut per part de veïns de tota la comarca.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut