L'entrevista amb les polèmiques declaracions de Boris Johnson al "The Sunday Telegraph"
L'entrevista amb les polèmiques declaracions de Boris Johnson al "The Sunday Telegraph"
Londres

L'exalcalde de Londres compara la Unió Europea amb el projecte de dominació de Hitler

Boris Johnson és el polític britànic més actiu contra la permanència britànica a la Unió Europea de cara al referèndum del 23 de juny

RedaccióActualitzat

L'exalcalde de Londres, el conservador Boris Johnson, ha encès la polèmica al Regne Unit quan ha comparat la Unió Europea amb els projectes d'Adolf Hitler.

En una entrevista que publica el diari "The Sunday Telegraph", Johnson assegura que la història d'Europa és una successió d'intents per unir tot el continent sota un únic govern, tal com va passar amb l'imperi Romà i tal com van intentar després personatges com Napoleó o Hitler.

Segons l'exalcalde, les actuals institucions comunitàries intenten fer el mateix, però amb altres mètodes. Johnson recorda que tots aquests intents han acabat de manera tràgica.

Boris Johnson és el polític britànic més actiu contra la permanència britànica a la Unió Europea de cara al referèndum del 23 de juny.

Les opinions de l'exalcalde londinenc, que tenen una gran influència en la societat britànica, tenen lloc en un moment en què els últims sondejos sobre el Brexit indiquen un resultat molt ajustat entre els que es mostren a favor i en contra de la permanència a la Unió Europea. 

Precisament, una enquesta publicada avui a "The Independent" suggereix que els britànics confien més en Boris Johnson que no pas en el primer ministre David Cameron pel que fa a temes euopeus.

ESPECIALS RELACIONATS
Anar al contingut