Pla mig de l'ex-coordinador de l'ANC a Tàrrega, Salvador Bori, al davant de l'Ajuntament, el 12 d'abril de 2018. (Horitzontal)
Pla mig de l'ex-coordinador de l'ANC a Tàrrega, Salvador Bori, al davant de l'Ajuntament, el 12 d'abril de 2018. (Horitzontal)

L'ex-coordinador de l'ANC a Tàrrega haurà d'anar a declarar el proper dia de Sant Jordi

Actualitzat

ACN Tàrrega.-L'ex-coordinador de l'ANC a Tàrrega, Salvador Bori, ha estat citat a declarar per un delicte electoral el proper 23 d'abril, Diada de Sant Jordi, als jutjats de Cervera. El mateix Bori ho ha fet saber aquest dijous després que fa dos dies se sabés que la fiscalia l'acusa d'haver organitzat un ''acte il·legal'' ja que l'ANC de la capital de l'Urgell va decidir mantenir la protesta convocada contra l'empresonament dels 'Jordis' el 16 de desembre, en plena campanya electoral pel 21-D. Bori ha qualificat d'acusació plenament ''intencional'' la que se li està fent pel fet que Tàrrega per la Independència és una de les assemblees més actives de Ponent i ho emmarca en la ''campanya de persecució política per criminalitzar l'independentisme'' per part de l'estat espanyol. Bori ha llegit un manifest aquest dijous a la plaça Major de Tàrrega, on ha estat acompanyat per diversos membres de l'Assemblea per transmetre-li que ''no està sol''.

En el manifest que ha llegit Salvador Bori, que no s'ha prestat a respondre preguntes dels mitjans de comunicació per recomanació del seu advocat, ha indicat que ha estat citat a declarar el proper 23 d'abril al jutjat d'instrucció número 2 de Cervera en qualitat d'investigat per un suposat delicte electoral. Bori ha posat de manifest la ''casualitat'' de la data en què precisament se l'ha citat a declarar i ha considerat que ''sembla triada expressament''. El delicte pel qual s'acusa l'ex-coordinador de l'ANC a Tàrrega, que va deixar el càrrec el passat mes de març, és el d'haver mantingut ''de forma il·legal'', el passat 16 de desembre, la concentració de protesta pels dos mesos de l'empresonament de Jordi Sánchez i Jordi Cuixart. Es tracta d'un delicte tipificat penalment que pot comportar presó. Salvador Bori ha explicat que amb la implantació de la coneguda com a Llei Mordassa, tota manifestació o concentració ha de ser comunicada a l'autoritat amb una antelació mínima de 24 hores. Habitualment la resposta és positiva, ha assenyalat, però en aquest cas, la Junta Electoral Provincial de Lleida va informar negativament al considerar que tenia un caràcter d'acte de campanya, motiu pel qual es va denegar el permís.La denúncia va dirigida personalment a Salvador Bori i es basa en un atestat dels Mossos d'Esquadra on se l'identifica a ell com a persona física i a l'ANC com a persona jurídica responsables de la convocatòria. Bori ho qualifica tot plegat com un element més de la ''campanya de persecució política per criminalitzar l'independentisme'' i de l'estratègia de l'Estat ''d'escapçar partits i entitats a partir dels seus principals líders'' que des de fa un temps ''s'ha escampat cap a baix''. A més a més, Bori ha assegurat no tenir constància que cap altre responsable de l'ANC o Òmnium Cultural hagi rebut una denúncia del mateix estil, tot i que de protestes pels dos mesos d'empresonament dels 'Jordis' ''se'n devia fer arreu''. És per això, que considera que el fet que s'hagi ''apuntat'' a la concentració de Tàrrega, ''obeeix a l'estratègia d'atemorir i escarmentar a qui més soroll fa''.

Anar al contingut