Fórmula 1

Lewis Hamilton supera els Red Bull i Fernando Alonso, i sortirà des de la "pole" al GP del Canadà

Lewis Hamilton ha posat punt final a la tirania de Red Bull en les qualificacions i, per primer cop aquesta temporada, la "pole" d'un gran premi no serà per a cap pilot de l'escuderia austríaca. L'anglès de McLaren començarà el GP del Canadà des de la primera posició després de superar Webber i Vettel en una disputada Q3 al traçat de Gilles Villeneuve. Fernando Alonso ha acostat el seu Ferrari als registres dels grans favorits tot i que només ha pogut ser quart. Alguersuari i De la Rosa, en canvi, començaran la carrera des del 16è i el 17è lloc, respectivament.

Actualitzat
Empès pel triomf a Istanbul, Lewis Hamilton s'ha crescut en un traçat que li és favorable i començarà el GP del Canadà amb el privilegi que li atorga la "pole position" conquerida aquest dissabte a l'exigent traçat Gilles Villeneuve.

En aquest circuit, l'excampió de McLaren va guanyar la primera cursa de la seva carrera a la Fórmula 1 i, a més, s'hi ha adjudicat la "pole" sempre que hi ha participat. Aquest dissabte, Hamilton ha superat Webber i Vettel gràcies a una última volta espectacular, al límit, i s'ha guanyat a pols el dret de començar el GP des del primer lloc. L'australià i l'alemany de Red Bull, que havien signat totes les "pole" fins al moment, no han pogut superar Hamilton i es veuran obligats a no cometre errors durant la carrera si no volen dilapidar gran part de les seves opcions al Mundial, tal com va succeir a Turquia.

El quart favorit per fer-se amb la victòria és un Fernando Alonso que s'ha mostrat satisfet per la seva qualificació. L'asturià és conscient de les febleses del seu Ferrari en comparació amb els McLaren i els Red Bull però sap que són molts els factors que condicionaran la cursa i que tot és possible. El desgast dels pneumàtics tous, l'amenaça de la pluja, l'estratègia, la sortida i les trampes que amaga el circuit canadenc auguren un Gran Premi de resultat incert.

Per darrere d'Alonso s'han classificat Button, Liuzzi, Massa, Kubica, Sutil i Rosberg. Schumacher, amb molts problemes, sortirà des de la tretzena posició mentre que els catalans -Alguersuari i De la Rosa- ho faran des de la setzena i dissetena posició, respectivament.
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut