Fórmula 1

Lewis Hamilton fa la "pole" al Gran Premi d'Austràlia de la Fórmula 1 davant de Button i Grosjean

Lewis Hamilton ha dominat la sessió de qualificació del primer gran premi de la temporada al circuit Albert Park de Melbourne, Austràlia. Els McLaren, amb Jenson Button segon, han trencat d'inici la tradicional hegemonia dels Red Bull de la temporada passada en les sessions de qualificació. El campió del món, Sebastian Vettel, només ha estat sisè, i la sorpresa ha estat el tercer lloc del francès Romain Grosjean amb Lotus, seguit de Michael Schumacher i dels dos Red Bulls -de Vettel i Webber. Una virolla d'Alonso a la Q2, en un error de pilotatge, l'ha relegat a la dotzena posició. En la Q1, ha quedat fora Pedro Martínez de la Rosa, amb el seu HRT, igual que l'altre pilot de l'escuderia, l'indi Narain Karthikeyan. El català no sortirà a disputar la carrera perquè no ha assolit un temps mínim suficient.

Actualitzat
Domini de McLaren en els entrenaments oficials del Gran Premi d'Austràlia de la Fórmula 1, la primera prova de la temporada. En la sessió que ha acabat al voltant de les 8 del matí, al circuit d'Albert Park, Lewis Hamilton ha marcat el millor temps i per tant aquest diumenge sortirà des de la primera posició en la cursa. El britànic ha fet la millor volta de la sessió de classificació al cobrir els 5.303 metres del circuit semi-urbà de Melbourne, en un temps d'un minut, 24 segons i 922 mil·lèsimes. Darrera de Hamilton, hi sortirà el seu company d'equip, el també britànic Jenson Button.

Fernando Alonso, que s'ha sortit de pista i ha acabat a la sorra en la segona sessió (Q2) arrencarà dotzè. Ha estat una jornada dolenta per a Ferrari, ja que el seu company Felipe Massa ha acabat setzè. El francès Romain Grosjean, amb  Lotus ha protagonitzat la sorpresa de la jornada, i sortirà des de la segona fila al costat del alemany Michael Schumacher (Mercedes). Els Red Bull han començat la competició d'aquest any amb uns registres modestos. Mark Webber cinquè i Sebastian Vettel, sisè, han quedat a quasi set dècimes dels McLaren.

Pel que fa a l'escuderia HRT, amb el català Pedro Martínez de la Rosa, el poc rodatge dels seus monoplaces ha quedat evident i no han competit en temps amb la resta de participants a la graella. Els seus registres han estat massa lluny dels dels millors i no compleixen la normativa del 107% que demana la FIA, però el director de l'escuderia, Luis Pérez Sala, ha demanat a la direcció de cursa poder còrrer aquest diumenge al circuit d'Albert Park. Però finalment la FIA ha denegat la petició de l'escuderia espanyola.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut