Camp de refugiats
Camp de refugiats

L'Europa menys solidària: lluny d'arribar als 160.000 refugiats acordats

La mitjana de les persones refugiades rebudes pels socis europeus no arriba ni al 8% en relació amb les xifres pactades dins l'acord del 2015

RedaccióActualitzat

La Unió Europea no compleix els acords en matèria d'acollida de refugiats. El setembre del 2015 els països europeus van pactar l'acollida d'un total de 160.000 refugiats davant la crisi migratòria que va provocar la guerra de Síria. Avui, la mitjana d'immigrants rebuts pels socis europeus no arriba ni al 8% del total.

A Espanya, les xifres encara són més ridícules. Després d'un any i mig, només s'ha acceptat l'arribada d'un 5% de les persones refugiades que es van comprometre a acollir. Madrid n'és un clar exemple: la ciutat ha acollit 744 immigrants, mentre que el pacte n'acordava un total de 16.000. Unes xifres irrisòries que mostren el poc compromís per part de l'estat en matèria de refugiats.

Frans Timmermans, vicepresident de la Comissió Europea, ha dit que els països en qüestió "es pensen que poden ser solidaris sense fer res, però la solidaritat no és només una paraula, sinó fets."

Aquest balanç mostra el fracàs europeu de la gestió de l'anomenada "crisi de refugiats", que va començar fa gairebé un any i mig. Vist aquest escenari, la Comissió Europea amenaça d'actuar i obrir expedient als governs que no assumeixin els seus compromisos.

ESPECIALS RELACIONATS
Anar al contingut