Grècia

L'Eurogrup rebutja la proposta grega d'un tercer rescat i convoca una nova reunió aquest dimecres

Grècia s'ha compromès a enviar més informació als seus creditors

RedaccióActualitzat

Els ministres d'Economia i Finances de la zona euro s'han reunit aquest dimarts per videoconferència. Jeroen Dijsselbloem havia convocat la trobada d'urgència, donat el poc marge de maniobra que Grècia té amb els seus creditors. Aquest dimarts expira el termini perquè Atenes torni els 1.600 d'euros que deu a l'FMI i renovi el seu pla de rescat.

La reunió ha durat una mica més d'una hora i ha acabat sense acord i amb un rebuig frontal a la proposta grega d'un tercer rescat, que seguirà la via habitual. Grècia s'ha compromès a donar més informació als seus homòlegs el més aviat possible i els membres de l'Eurogrup s'han citat de nou aquest dimecres per analitzar les possibles noves propostes. I és que qui dia passa, any empeny

Les ofertes i contraofertes han estat la tònica dominant aquest dimarts. La primera sortia de Brussel·les. El president de la Comissió Europea, Jean-Claude Juncker, oferia a Tsipras un acord d'última hora que consistia en què acceptés les condicions de dissabte passat i es comprometés a fer campanya pel "sí" en el referèndum del 5 de juliol.

Unes hores més tard, Grècia contraatacava amb el seu propi pla. El govern d'Alexis Tsipras ha proposat a la Comissió Europea un tercer rescat sense l'FMI i amb una reestructuració del deute. Aquesta oferta, però, ha estat rebutjada també pels ministres de Finances de la zona euro.

En un comunicat, el Fons Europeu d'Estabilitat ha recordat a Grècia que el programa d'assistència financera - un eufemisme per dir rescat- expira aquest dimarts a la mitjanit.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut