Brussel·les

L'Eurocambra aprova d'urgència la reubicació de 120.000 refugiats

L'objectiu de la proposta de la Comissió Europea és alleujar la pressió als països que, com Grècia o Itàlia, són la principal porta d'entrada a Europa dels refugiats i immigrants

RedaccióActualitzat

El Parlament Europeu ha aprovat, de manera urgent, la proposta de la Comissió Europea per reubicar 120.000 refugiats i alleujar la pressió als països que, com Grècia o Itàlia, són la principal porta d'entrada a Europa. La iniciativa ha rebut el suport dels grans grups per augmentar el nivell de compromís dels països de la UE. La proposta aprovada representa un clar missatge polític als ministres de l'Interior, que es reuneixen dimarts que ve. Els eurodiputats han fet costat al programa de Brussel·les, amb 372 vots a favor, 124 en contra i 54 abstencions.

El vicepresident de l'executiu comunitari, Frans Timmermans, ha defensat la proposta comunitària i ha demanat "solucions realistes, que respectin les nostres obligacions legals i es corresponguin amb les nostres ànimes, amb la nostra ètica". Timmermans ha agraït el suport de l'Eurocambra per instar els estats membres a atendre la urgència de la situació humanitària i aconseguir un acord. "No demanem l'obertura de totes les fronteres, sinó ser fidels als nostres principis morals i no dir a les víctimes de la guerra que es quedin lluny dels nostres valors i de l'ètica de la UE", ha sentenciat.

En poc més de 24 hores, més de 6.000 refugiats han entrat a Croàcia, després del tancament de les fronteres d'Hongria. Tots ells són traslladats a centres d'acollida pròxims a Zagreb. Les Nacions Unides han qualificat d'inacceptable la càrrega de la policia hongaresa contra els refugiats a la frontera amb Sèrbia, que va repel·lir amb gasos lacrimògens i canons d'aigua. Els enfrontaments d'aquest dimecres es van saldar amb prop de 300 ferits.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut