Frankfurt

L'euríbor torna a pujar i podria tancar el març amb una mitjana del 4,6%

L'indicador més utilitzat a l'Estat espanyol per al càlcul d'hipoteques s'ha situat avui al 4,73%, el preu diari més alt en el que va d'any. La previsió és que el mes de març es tanqui amb una mitjana del 4,6%, un nivell similar al dels mesos de juliol i agost passats. D'aquesta manera es posa fi a dos mesos consecutius de baixades d'aquest indicador.

Actualitzat
El nou repunt de l'euríbor implicarà un increment de la quota de les hipoteques que es revisin anualment per aquestes dates, ja que al març de l'any passat l'euríbor se situava al 4,1%. En el cas d'una hipoteca mitjana de 150.000 euros, a 25 anys i amb un diferencial del 0,5%, l'increment oscil·larà entre els 800 i els 842 euros anuals.

Pel que fa a les hipoteques que es revisin semestralment, la gran majoria mantindran la quota, ja que al mes d'octubre l'euríbor estava al mateix nivell del 4,6%.

Tot i que habitualment l'increment de l'euríbor coincideix amb una pujada dels tipus d'interès per part del Banc Central Europeu, aquesta vegada no ha estat així. La setmana passada, el president del BCE, Jean-Claude Trichet, va anunciar que no preveia una pujada dels tipus a la zona euro, atesa la forta inflació i la incertesa de la crisi financera.
Anar al contingut