L'euríbor torna a baixar i abarateix les hipoteques

RedaccióActualitzat

L'índex de referència de la zona euro, l'euríbor, va tornar a baixar al novembre, i ara s'ha situat en el mínim històric del -0,189%, segons recull el Banc d'Espanya.

D'aquesta manera, qui hagi d'actualitzar el préstec hipotecari amb les dades de l'últim mes veurà com se li abarateix la quota, perquè l'euríbor d'aquest novembre és una dècima (0,115 punts) més baix que l'any passat.

Com que en la majoria de préstecs hipotecaris es té en compte un diferencial (euríbor + 1%, per exemple), encara que l'euríbor estigui en valors negatius, la quota mensual inclou el pagament d'interessos a més de l'amortització corresponent del capital. Això sí, uns interessos al mínim històric.

L'euríbor es calcula amb les dades de les principals entitats de la zona euro, i ha anat gradualment a la baixa per la intervenció del Banc Central Europeu, que ha fixat una política de tipus d'interès en mínims històrics.

En la seva última roda de premsa, a l'octubre, el president del BCE, Mario Draghi, va donar pistes sobre l'estratègia de l'entitat per al 2018, que passa per una reducció gradual dels estímuls. En qualsevol cas, Draghi es va comprometre a mantenir els tipus d'interès al mínim nivell possible mentre la inflació europea no arribi al 2%, un sostre que, de moment, sembla llunyà.

ARXIVAT A:
Economia de butxaca
Anar al contingut