L'euríbor se situa en taxes negatives per primer cop a la història

Si la tendencia es mantingués al llarg del mes, s'arribaria al primer euríbor mensual negatiu

RedaccióActualitzat

L'euríbor, l'índex que es fa servir més habitualment per calcular els préstecs hipotecaris, s'ha situat en taxes negatives per primer cop a la història. Durant el matí, l'euríbor a 12 mesos ha caigut fins al -0,002%.

De fet, aquest índex ha anat caient de forma sostinguda des del 2011, quan se situava al voltant del 2% fins arribar als nivells actuals, lluny dels valors que registrava a l'inici de la crisi, per sobre del 5%.

Aquest indicador té una cotització diària que serveix per fer la mitjana mensual, que és la que s'utilitza de referència a l'hora de revisar la hipoteca. Per tant s'haurà d'esperar a final de mes per veure com queda la mitjana, a la qual s'hi ha d'afegir el diferencial que s'hagi pactat amb el banc i que pot estar al voltant del 0,5%. 

Això vol dir que als que tenen una hipoteca i els toqui revisar-la els pròxims mesos, la quota els anirà baixant, però és difícil que, sumant el diferencial, l'interès els quedi en negatiu. Si, finalment, però, acabés passant, probablement el banc no tornaria els diners de l'interès, sinó que els utilitzaria per amortitzar el crèdit. 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut