Madrid

L'euríbor puja al 1,42% i encareix les hipoteques per primer cop en 21 mesos

L'euríbor, l'índex de referència per a la majoria d'hipoteques, ha tancat el mes d'agost en l'1,42%, una xifra que se situa nou dècimes per sobre de la registrada el mateix mes de l'any passat. Amb aquesta dada, l'euríbor encadena ja cinc mesos a l'alça però aquest agost, per primer cop en 21 mesos, apujarà les hipoteques.

Actualitzat
La pujada de l'euríbor fins a l'1,42% aquest agost encarirà per primer cop les hipoteques des del novembre de 2008. Els crèdits hipotecaris que es revisin aquest mes i que estiguin referenciats a l'euríbor s'encariran de mitjana 80 euros a l'any.

Els experts assenyalen que aquest encariment de les hipoteques fixa un canvi de tendència, ja que els crèdits hipotecaris que fins ara s'havien beneficiat de la baixada de tipus, es podran encarir en els pròxims mesos. I és que els experts pronostiquen que l'euríbor continuarà repuntant, tot i que de manera lenta, i que podria situar-se en l'1,5% o l'1,6% a final d'any.

Aquestes dades de l'euríbor no són les úniques relacionades amb les hipoteques que s'han conegut aquest dimarts. L'Institut d'Estadística ha fet públic que el juny passat es van constituir a Catalunya gairebé un 12% d'hipoteques menys que el mateix mes del 2009.

Anar al contingut