Madrid

L'euríbor marca la segona cota de l'any en situar-se al 4,71%

L'euríbor, l'indicador més utilitzat per fixar el preu de les hipoteques, ha assolit el segon nivell més alt de l'any en arribar al 4,71%. La cota més elevada de l'any es va marcar el 2 de gener passat, quan va arribar al 4,73%. Ara, si la tendència es manté, l'euríbor podria tancar aquest mes de març a un nivell que no es veia des del juliol de l'any passat. El repunt afectaria negativament les hipoteques contractades fa un any i que es revisen anualment.

Actualitzat

Al gener l'euríbor va tancar al 4,49% i, al febrer, unes dècimes per sota, al 4,34%. Ara, si la tendència a l'alça marcada aquest dimarts, que ha deixat el nivell mensual de l'indicador amb el qual es calcula el preu de la majoria d'hipoteques al 4,553%, 0,204 punts per sobre que al tancament del mes passat, es manté, al març arribaria a una mitjana mensual insòlita des del mes de juliol. 

La inquietud dels mercats financers ha fet que aquest mes l'euríbor només hagi tancat a la baixa un sol dia, el 13. Si les previsions a l'alça es confirmen, doncs, una hipoteca mitjana de 150.000 euros a 25 anys i amb un diferencial del 0,50% contractada fa un any, passarà dels 800 als 853 euros mensuals si se'n fa una revisió anual, cosa que suposa un increment al cap de l'any de 600 euros.

Per contra, les hipoteques que es revisen amb una periodicitat semestral es mantindrien pràcticament inalterades. La mateixa hipoteca revisada cada sis mesos suposaria un estalvi mensual d'un 15 euros, 182 a l'any. El motiu és que l'euríbor del març seria lleugerament inferior que el del setembre de l'any passat, quan es va situar en el 4,725%.

Anar al contingut