Madrid

L'euríbor cau per segon mes consecutiu però les quotes hipotecàries continuaran pujant

Bona notícia econòmica per als milers de persones que tenen contractada una hipoteca. L'euríbor, l'índex de referència per a aquest tipus de productes bancaris, ha registrat un descens per segon mes consecutiu, i després de 24 mesos de contínues alces. L'índex ha tancat novembre al 4,607%. Que baixi l'euríbor, però, no vol dir que les quotes de les hipoteques es redueixin. I és que la taxa encara està 0,74 punts per sobre de la registrada al mes de novembre del 2006. Traduït en diners, als que revisin la seva hipoteca aquests dies els suposarà un augment mensual mitjà de 64 euros.

Actualitzat
La dada de l'euríbor del novembre haurà de ser confirmada pel banc d'Espanya a mitjan desembre. Segons un avenç, però, la xifra se situarà uns 0,04 punts per sota de la dada d'octubre, quan va arribar al 4,647%. Tot i aquest nou descens, després de dos anys en què mes rere mes no feia altra cosa que oujar, la taxa es col·loca 0,743 punts per sobre del l'euríbor del novembre del 2006, quan es va situar en el 3,864%.

Així doncs, tot i el descens, el nivell actual de l'euríbor es traduirà en un augment de les quotes dels crèdits hipotecaris que es revisin anualment. En una hipoteca mitjana, que segons les dades de l'Institut Nacional d'Estadística (INE) es va situar en 150.328 euros a un termini de 25 anys i amb un diferencial de 0,50 punts sobre l'índex, la quota mensual passaria dels 824 euros que es pagaven el novembre del 2006 als 888,2 d'ara.

La crisi del mercat del crèdit nord-americà ha fet que, de moment, el Banc Central Europeu hagi decidit mantenir el preu del diner estable en el 4% a l'espera de l'evolució dels mercats financers.

L'euríbor es calcula a través de la Federació Bancària Europea amb les dades de les principals entitats de la zona euro, i consisteix en el tipus d'interès mitjà al comptat per a les operacions de dipòsit d'euros a termini.
Anar al contingut