Madrid

L'euríbor baixa al juny al 2,14%, però encareix les hipoteques uns 740 euros

Males notícies per als que tenen hipoteca. L'euríbor, el principal indicador al qual estan referenciades les hipoteques a Espanya, ha tornat a pujar amb relació a fa un any. Al juny s'ha situat en el 2,14%. Se situa a 0,90 punts per sobre que el mateix mes de l'any passat. Això vol dir que en una hipoteca, per exemple, de 200.000 euros a 30 anys referenciada a l'euríbor més mig punt i amb revisió anual, la quota mensual s'encarirà uns 85 euros, més de 1.000 euros al cap de l'any. Si la revisió és semestral, la pujada serà d'uns 60 euros al mes.

Actualitzat
L'euríbor ha repuntat 12 mil·lèsimes en taxa diària i s'ha col·locat al 2,162%. D'aquesta manera, la taxa mensual del juny s'ha situat en el 2,144%. Aquest canvi mensual de l'euríbor suposa un augment de 0,863 punts respecte a fa un any, i encarirà les lletres dels usuaris que hagin de revisar ara la seva hipoteca. Concretament, per a una hipoteca de 150.000 euros a un termini de 25 anys i un diferencial d'euríbor més 0,8%, la lletra s'encarirà en uns 65 euros al mes i en 782 euros a l'any.

No obstant, l'euríbor ha pujat en taxa interanual, després que al juny ha registrat la primera caiguda mensual d'aquest 2011. Al maig va tancar al 2,147%, després de superar la barrera psicològica del 2% a l'abril.

L'euríbor ha baixat el comportament a l'alça, però mantindrà l'escalada dels tipus aquest any arran de les perspectives de pujades dels tipus del Banc Central Europeu i la persistència de les tensions en el mercat financer.

Segons els experts, l'euríbor tancarà el 2011 al voltant del 2,5%, en funció de les pujades dels tipus que apliqui l'institut emissor europeu per controlar la inflació. De tota manera, el relaxament del preu del petroli fa preveure que el BCE no endurirà gaire la seva política monetària i, per tant, s'allunya la possibilitat que l'euríbor es dispari.
Anar al contingut