Madrid

L'etarra "Gadafi" s'enfronta a 30 anys de presó per dos atemptats frustrats

L'Audiència Nacional jutja avui l'integrant del "comando Biscaia" d'ETA Juan Carlos Iglesias Chouzas, àlies "Gadafi". "Gadafi", que s'ha convertit en el primer membre històric de l'organització a ser jutjat després de la declaració d'alto el foc permanent d'ETA, s'enfronta a dues peticions del fiscal que sumen 30 anys i 8 mesos de presó. Aquesta és la segona vegada que jutgen "Gadafi" en una setmana i l'exdirigent etarra encara té pendents una vintena de vistes més.

Actualitzat
La pena més greu de què haurà de respondre "Gadafi" és la col·locació d'un cotxe bomba el desembre de 1990 al costat de la caserna de la Guàrdia Civil a la localitat de Durango. L'altre judici és per la col·locació d'un artefacte que finalment va poder ser desactivat, a la porta d'una taverna de Santurtzi.

La setmana passada, "Gadafi" va convertir-se en el primer membre històric d'ETA a ser jutjat després de l'anunci d'alto el foc permanent de l'organització. Ja aleshores, l'acusat va negar-se a declarar, al·legant que no coneixia el tribunal.

"Gadafi" ja ha estat condemnat a més de 200 anys de presó per altres causes i ha estat el primer etarra a ser entregat de forma voluntària a Espanya per acabar de complir les condemnes que li havien estat imposades a França.
Anar al contingut