Madrid

L'etarra Ainhoa Múgica diu que l'Estat està condemnat a resoldre el conflicte basc amb diàleg

Vist per a sentència el judici a l'exdirigent d'ETA Ainhoa Múgica. El fiscal demana 20 anys i dos dies de presó per a la terrorista pels delictes de dipòsit d'armes de guerra i tinença d'explosius durant l'etapa en què va formar part del "comando Madrid". Múgica, que va ser número dos de l'aparell militar de l'organització terrorista fins a la seva detenció el 2002, ha fet una crida a la resolució del conflicte polític d'Euskadi a través del diàleg. El president del tribunal, Alfonso Guevara, va interrompre l'al·legat de Múgica, àlies "Olga", assenyalant que aquesta opinió "no interessa per a la seva defensa".

Actualitzat
L'etarra Ainhoa Múgica ha assegurat que l'Estat està "condemnat a resoldre el conflicte polític al País Basc mitjançant el diàleg i la negociació". Ho ha dit en el seu últim torn de paraula durant el judici contra ella que s'ha celebrat a l'Audiència Nacional, i que ha quedat vist per a sentència en només trenta minuts. L'acusen dels càrrecs de tinença i dipòsit d'explosius i el fiscal Pedro Rubira sol·licita que sigui condemnada a 20 anys i dos dies de presó.

A l'inici del judici, l'etarra ha expressat la seva intenció de "no respondre les preguntes" que li formularia el fiscal en no reconèixer la potestat del tribunal per jutjar la militància basca.

El fiscal ha elevat la petició de condemna de Múgica basant-se en les empremtes i anotacions de l'acusada sobre possibles objectius trobats en un pis del carrer Doctor Fleming de Madrid on es va localitzar un arsenal de la banda.

També es va localitzar rastres seus en la placa original del vehicle que es va utilitzar en l'atemptat contra l'expresident del govern José María Aznar, que va tenir lloc a Madrid el 20 d'abril de 1995.

Múgica, detinguda el 16 de setembre de 2002 a França, va ser lliurada temporalment per les autoritats d'aquest país el 8 d'agost de 2007 perquè sigui jutjada per les causes que té pendents a Espanya.
Anar al contingut