Detall de la passarel·la de fusta enfonsada al port de Vigo
Detall de la passarel·la de fusta enfonsada al port de Vigo

L'estructura de formigó, possible origen de l'enfonsament al port de Vigo

L'Ajuntament o l'Autoritat Portuària, possibles responsables

Actualitzat

Després de l'enfonsament d'una passarel·la de fusta durant la celebració del festival O'Marisquiño, a Vigo, les investigacions se centren ara a esbrinar què és el que va fallar perquè l'estructura cedís i 300 persones resultessin ferides en caure a l'aigua.

L'Ajuntament i l'Autoritat Portuària estan en el punt de mira per veure de qui és la responsabilitat última del manteniment de l'estructura. I el jutjat d'instrucció número 3 de Vigo, que estava de guàrdia en el moment dels fets, investiga un presumpte delicte de lesions per imprudència.

L'espai on hi va haver l'enfonsament és de titularitat portuària. L'autorització o la vigilància del festival és de l'Ajuntament.

Segons els representants del port, hi ha un conveni de col·laboració del 1992 amb l'Ajuntament en què el municipi es compromet al manteniment per conservar en perfecte estat la instal·lació durant 50 anys.

L'alcalde de Vigo, Abel Caballero, assegura que l'Ajuntament ha complert amb tot el que era responsabilitat seva.

"Vam demanar al port el pla d'autoprotecció i tot estava correcte; l'aforament de 4.500 persones que havia fixat l'organització no es va sobrepassar."

Per l'alcalde, no es tracta d'un problema de manteniment, sinó d'una "fallada estructural massiva" de l'estructura de formigó que hi ha sota la passarel·la de fusta.

 

El president de l'Autoritat Portuària de Vigo, Enrique López Veiga, coincideix que la caiguda s'ha degut a una fallada estructural i no a un problema de manteniment.

Ara caldrà definir de qui és responsabilitat mantenir l'estructura en perfecte estat per evitar accidents com el de la matinada d'aquest dilluns.

El president de la Xunta de Galícia, Alberto Núilez-Feijóo, ha demanat explicacions tant a l'Ajuntament com al port. Ha demana que s'investigui a fons la causa de l'enfonsament.

"Estem avergonyits que s'hagi pogut produir el que s'ha produït."

El que sembla que queda descartat és que el problema hagi estat d'aforament d'assistents.

Segons l'organització del festival O'Marisquiño, els concerts programats complien les condicions de seguretat requerides per la legislació vigent.

El vicepresident de la Xunta, Alfonso Rueda, ha assegurat que una setmana abans de l'accident ja havia advertit del mal estat de la plataforma.

De fet, la portaveu del PP de Vigo, Elena Múñoz va dir dimarts passat al seu compte a Twitter que la plataforma que s'ha enfonsat no estava en condicions i que afegia "esperem que, pel bé de tothom, no passi res".

 

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut