Carles Puigdemont (Reuters)
Carles Puigdemont (Reuters)

L'estratègia de Puigdemont per ser investit president

Jordi PonsActualitzat

L'estratègia de Puigdemont per ser investit president de la Generalitat passa, a hores d'ara, per esperar fins al mateix dia del debat d'investidura, quan faria arribar al registre del Parlament un escrit on comuniqués que per la raó que tothom coneix no pot ser-hi físicament.

Inclouria el discurs d'investidura per escrit, per tant, ni Skype ni videoconferència, i delegaria en un altre diputat la seva intervenció.

Aquí l'oposició podria demanar un informe als lletrats i que la mesa reconsiderés admetre aquesta opció, però Puigdemont i els seus defensen que ni els informes dels lletrats són vinculants ni una mesa amb majoria independentista posaria pegues a una via que ells creuen que té empara en el reglament del Parlament.

 

Què passaria amb la votació? La primera opció és pactar amb els comuns les abstencions necessàries. Veu poques opcions que els diputats de Brussel·les puguin delegar el seu vot i, per tant, abans de posar en risc la seva investidura els demanaria que renunciïn per assegurar-la.

Una investidura que podria ser recorreguda pel govern espanyol i que el rei potser no acabaria signant si acabés suspesa pel Constitucional. Per Puigdemont, un escàndol democràtic que anul·laria la voluntat de la majoria del Parlament.

Tornarà a ser clau la interpretació del reglament del Parlament. I aquest dimecres hem sabut que els lletrats de la cambra ja han fet avui una primera reunió per abordar-ho, però que no tenen cap informe demanat.

ARXIVAT A:
Eleccions 21DProcés catalàIndependència
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut