L'estirabot del rei Joan Carles. Què en penses?

Les paraules pronunciades pel rei Joan Carles a la Cimera Iberoamericana passaran a la història. El monarca va perdre els nervis i va etzibar a Hugo Chávez un molest: "Per què no calles?!". L'estirabot arribava després que el president de Veneçuela no deixés d'interrompre José Luis Rodríguez Zapatero quan aquest defensava l'expresident José María Aznar dels insults que li havia adreçat el president veneçolà. El rei va abandonar el recinte. Després de tots aquests fets, quina és la teva opinió? Va fer bé, el rei? I Chávez?

Actualitzat

Imma Calí Palou
L'estirabot del rei va ser molt barroer i faltat del mínim respecte que qualsevol persona es mereix. I no ho dic pel contingut, sinó per la forma. Hagués pogut dir el mateix però dirigint-se de vostè a Chávez. Va sonar molt despectiu. El rei va ser molt maleducat.
Per altra banda, Chávez, que desvarieja molt però que no estava dient cap mentida, penso que –com sempre- no era lloc per dir aquelles paraules que no crec que aportessin res a la "Cumbre" i només buscava notorietat i que la gent s'oblidi que està portant Veneçuela a una dictadura "democràtica??"

Mercè Parés Moure
El rei comença a estar una mica passat de voltes. El ¿por qué no te callas? jo diria que forma part d'un conat de senilitat.

Joan Barbany Bufí
Crec que aquestes paraules no les pot fer un "rei". No creieu que haurien de sancionar-les d'alguna manera? Bé han multat els caricaturistes de "El Jueves" amb l'acudit dels "prínceps". Per sort, jo no tinc rei!!!

Clàudia Margalef
Sincerament, penso que el rei ens ha deixat fatal. Em pesa molt haver-los de mantenir. No serveixen per a res.

Fran H.
L'actitud de ZP extraordinària, va demostrar com s'uneixen els demòcrates en un país cada vegada més dividit. L'actitud del rei, excel·lent! De tots és sabut les actituds totalitàries de Chávez i la dictadura d'Ortega. Em vaig sentir orgullós dels meus representants polítics espanyols, tant de ZP com del rei!

Gabriel Jorba Jorba
Malgrat que jo no sóc monàrquic, aplaudeixo l'actitut d'en Joan Carles; va fer el que havia de fer. Ja era hora que algú plantés cara a l'impresentable d'en Chávez.

Carme Batalla Bellvé
"Hauria d'haver callat, en tot debat hi ha moderadors i ell no és ningú per fer callar un president, encara que sigui una persona irrespectuosa i dictatora com és Chávez. A més, el to va ser d'una persona prepotent que es pensa que està per damunt dels altres. En definitiva, va ser penós, incorrecte i que portarà conseqüències negatives per als interessos del país. No va estar a l'alçada de les circumstàncies."

Josep Aguilà
No sé si a Catalunya vau rebre la notícia del 24 i 25 de juliol del 2007: Chávez va nomenar 'loro' i 'payaso del imperio' el cardenal Óscar A. Rodríguez, d'Hondures. Al Parlament es va arribar fins al punt si demanar a Chávez que es disculpés. Podeu consultar la premsa escrita d'Hondures: 'Tribuna hn', 'Tiempo hn', 'Prensa hn' a Google i mirar les dates del 24, 25, 26 de juliol del 2007. Visc a Hondures i per aixo us ho faig saber."

Peter Schulz
"Crec que a partir d'un cert nivell sociocultural ja no estan en vigor les normes educatives habituals. I en aquest context, vull destacar -com a alemany- que el rei d'Espanya ha actuat realment tal com cal, ja que és ben sabut que el senyor Chávez -aquesta guillat!- forma part de la xusma intel·lectual i que és un esmaperdut com a polític, i en tots els altres sentits també! Per tant: visca el rei!"

Oriol Fort i Marrugat
"El senyor Hugo Chávez pot tenir raó en algunes coses que va mig dir, però en cap cas no té raó en la forma. D'altra banda, tot i que ara ha estat elegit 'democràticament', cal no oblidar la seva vocació i actuació colpista quan exercia exclusivament de militar. Alguna coincidència, però cap confiança. Daniel Ortega també es va passar. La revolució no està renyida amb el fet de saber estar en cada lloc, saber estar és una manera de prestigiar la revolució."

Joan Vidrieret
"Partint de la base que Chávez no és ningú per donar lliçons de democràcia, l'actitud de Joan Carles de Borbó és absolutament impresentable. Representa que qui més ha de saber estar va ser qui pitjor es va comportar. D'altra banda, Espanya representa l'anomalia de la cimera. Es l'únic estat que hi va amb dos representants. I diu molt poc de democràcies incipients com l'Argentina o Xile que es deixin presidir una cimera per un personatge que no passa mai pel veredicte de les urnes i no té poder executiu. Si els països d'Iberoamèrica volen tractar de tu a tu l'estat espanyol, el primer que han de fer és exigir que el rei es quedi a casa. Si no ho fan seran, els primers d'alimentar el concepte tronat de "madre patria". Els impostos que ens cobren per finançar la casa reial no poden servir per enviar el rei a clavar esbroncades, passejar-se per Ceuta i Melilla a defensar nacionalisme espanyol o matar óssos borratxos a Rússia. I si no llegiu aquí: http://news.bbc.co.uk/1/hi/world/europe/6070656.stm"

Gemma Alsina Bofill
"D'entrada, crec que el rei ja no hi pintava res, allà, i que va ser un maleducat amb Chávez, encara que Chávez va treure un tema que en aquell moment no venia al cas i que és un inculte, també. El rei el que hauria de fer és començar per callar ell, perquè és el més feixista de tots, ja que no l'ha votat ningú, ni a ell ni a la seva família. No només hauria de callar ell, sinó abdicar del tron i deixar de viure com a l'època medieval."

Òscar Pasqual
"Si ho hagués fet un polític, ara diríem que va demostrar inexperiència, manca de tacte, poc saber estar, etc. Jo crec que això és imperdonable en una persona que només té com a funció la representació diplomàtica del seu país."

Carles M. T.
"L'actuació del rei va ser correcta: fer callar l'impresentable i barrut d'en Chávez. Però no hauria d'haver marxat."

Francesc Villegas Miró

"El president Zapatero va estar bé. El rei va donar una imatge poc diplomàtica, hauria estat millor no dir res i marxar, com va fer. Crec que s'han de cuidar les relacions amb l'Amèrica Llatina."

Envia'ns la teva opinió

Anar al contingut