Imatge d'arxiu d'un home traient diners d'un caixer de Bankia.
Imatge d'arxiu d'un home traient diners d'un caixer de Bankia.
Madrid

L'Estat tanca la venda d'un 7,5% de Bankia i recupera 1.304 milions d'euros

Les accions de Bankia s'han col·locat a inversors institucionals a un preu d'1,51 euros. Aquest dijous els títols del banc havien tancat a 1,58. Ara les accions de Bankia tornen a cotitzar, després que la Comissió del Mercat de Valors n'ha suspès aquest matí la negociació, i ho fan amb una caiguda de prop del 4%.

RedaccióActualitzat

Una part de Bankia ja està en mans privades. El FROB, el Fons de Reestructuració Bancària, ha tancat la venda del 7,5% de l'entitat. Amb l'operació, l'Estat ha recuperat 1.304 milions. Les accions de Bankia s'han col·locat a inversors institucionals a un preu d'1,51 euros. Aquest dijous els títols del banc havien tancat a 1,58 euros.

En tancar l'IBEX 35 avui divendres,  les accions de Bankia havien caigut un 3,73 per cent. El preu en què s'ha cotitzat l'acció ha estat a 1,521 euros, molt pròxim al preu de venda dels títols d'aquest paquet, que eren a 1,51 euros.

Amb aquesta operació, l'Estat ha començat una sortida esglaonada del capital de Bankia. L'objectiu del FROB, que controla al voltant del 68% de l'entitat, és anar rebaixant la seva presència a Bankia, però conservant la majoria, a través de BFA, la matriu de l'entitat nacionalitzada. Ara continua controlant el 61% del banc, on ha injectat gairebé 23.000 milions d'euros.

Anar al contingut