La situació econòmica i la falta de feina són darrere les protestes. (Foto: Reuters)
La situació econòmica i la falta de feina són darrere les protestes. (Foto: Reuters)
Alger

L'estat d'excepció s'aixecarà a Algèria abans de finals de mes

L'estat d'excepció, vigent a Algèria des de fa 19 anys, s'aixecarà abans del final d'aquest mes de febrer, segons ha assegurat el primer ministre algerià, Ahmed Uyahia. En declaracions en una reunió dels partits de l'aliança presidencial, Uyahia ha afirmat que l'aixecament de l'estat d'excepció anirà acompanyat de l'anunci de diverses decisions importants relacionades amb l'habitatge, l'ocupació i la gestió de l'administració. Uyahia, que també és secretari general del partit Reagrupament Nacional Democràtica, ha destacat la necessitat d'aportar solucions als problemes de la joventut algeriana.

Actualitzat
L'estat d'excepció va ser decretat a Algèria el 1992, després que l'islamista Front Islàmic de Salvació, el FIS, va donar suport la revolta armada després de la cancel·lació de la segona volta de les eleccions legislatives. La primera ronda l'havia guanyat la formació islamista.

Durant la guerra civil que va viure el país en la dècada dels noranta es van registrar a Algèria almenys 150.000 morts. Diversos diputats dels partits que conformen l'aliança presidencial havien demanat fa unes setmanes l'aixecament de l'estat d'excepció, una mesura que reclama des de fa anys l'oposició. El president d'Algèria, Abdelaziz Buteflika, va anunciar a principis de febrer que l'estat d'excepció s'aixecaria "en un futur molt pròxim".
Anar al contingut