El secretari d'estat d'Infraestructures, Julio Gómez-Pomar
El secretari d'estat d'Infraestructures, Julio Gómez-Pomar
El Prat

L'Estat culpa els treballadors: "Hi ha una utilització malintencionada de les cues"

El secretari d'estat d'Infraestructures creu que les reclamacions salarials que plantegen els treballadors estan fora de lloc i els acusa de "fer una utilització malintencionada de les cues com a element de pressió"

RedaccióActualitzat

El secretari d'estat d'Infraestructures, Julio Gómez-Pomar, ha visitat aquest matí l'aeroport del Prat. Just mitja hora abans que empresa i treballadors tornin a seure a la taula de negociacions per mirar d'arribar una acord que desbloquegi el conflicte, Gómez-Pomar ha culpat els treballadors de la situació que s'ha viscut les últimes setmanes al Prat:

"Hi ha una reclamació salarial d'una pujada de més del 30% en les retribucions. Està fora de lloc, no es correspon amb cap creixement salarial ni amb cap recuperació de salaris. Per tant, fem una crida als treballadors perquè les seves legítimes reivindicacions s'ajustin a una realitat que tingui sentit"

Gómez-Pomar no ha sabut dir per què les cues que es registren dia rere dia al Prat no es repeteixen en altres aeroports espanyols on també Eulen s'encarrega dels controls de seguretat:

"Sòn els mateixos treballadors, sota una demanda d'increment salarial fora de lloc els que han plantejat aquesta situació. No sé per què es planteja el conflicte aquí i no en un altre lloc". És un problema de l'empresa i els seus treballadors. Els convenis i les contractacions són semblants a tots els aeroports"

Nega que Aena hagi trigat a reaccionar, perquè diu que la gestora d'infraestructures no és part de la taula de negociació i es tracta un conflicte intern entre Eulen i els seus treballadors. Segons ha afirmat, "la capacitat de resoldre aquest conflicte que té Aena és reduïda". 

El secretari d'estat ha criticat la forma com els treballadors han volgut aprofitar la sensació de caos generada per les seves protestes:

"Hem vist una utilització malintencionada dels treballadors de la generació de cues com a element de pressió en el conflicte"

Avui és el segon dia de vagues parcials als controls de seguretat. Julio Gómez-Pomar ha dit que cal arribar una mica abans a les terminals, però ha dit que no cal que els usuaris arribin amb moltes hores d'antelació perquè això també genera col·lapses:

"Cal seguir les recomanacions de les companyies aeronàutiques i fer arribades amb horaris raonables, no amb hores i hores d'anticipació, perquè això mateix ja provoca col·lapses importants"

Les paraules del secretari d'Estats encenen la Generalitat

El discurs de Julio Gómez-Pomar no ha agradat al govern. La consellera de Treball, Dolors Bassa, ha estat la primera a criticar les declaracions del secretari d'Estat. Assegura que el govern del Partit Popular no ha fet res en els quinze dies que dura el conflicte i ara culpa treballadors i usuaris del caos que s'ha viscut a l'aeroport de Barcelona:


El videpresident Oriol Junqueras ha qualificat el dicurs del secretari d'Estat d'"inadmissible i irresponsable"

El conseller de Territori i Sostenibilitat, Josep Rull, també ha expressat la seva indignació a Twitter: "Per dir això no cal dir res. Tard i malament":


En la mateixa línia, ahir el diputat Joan Tardà criticava el retard amb què han reaccionat tant el govern de Madrid com Aena davant el conflicte generat dins l'empresa Eulen:


Anar al contingut