Les llargament reivindicades obres del passeig marítim del Molinet, a l'Estartit, han començat aquesta setmana de l'11 d'octubre del …
Les llargament reivindicades obres del passeig marítim del Molinet, a l'Estartit, han començat aquesta setmana de l'11 d'octubre del 2016 (horitzontal)

L'Estat comença les obres per refer el passeig del Molinet de l'Estartit

ACN Torroella de Montgrí .-L'Estat ha començat les obres per refer el passeig del Molinet de l'Estartit (Baix Empordà), que permetran condicionar el tram tancat durant dotze anys arran de les esllavissades. Aquests dies, els operaris estan senyalitzant tota la zona on s'actuarà. La setmana vinent, ja hi començarà a entrar maquinària pesada. Les obres duraran sis mesos, l'objectiu és que ja estiguin enllestides per Setmana Santa. La reforma del Molinet inclou fer un mur i una escullera nova. El passeig, de 260 metres, tindrà dos trams diferenciats, un dels quals reservat a vianants i a bicicletes. D'entrada, les màquines començaran demolint el paviment actual -molt malmès- i tirant a terra part del mur deteriorat. Per consolidar-lo, es faran servir pedres de fins a sis tones de pes.

El nou passeig del Molinet ja comença a veure la llum. L'Estat ha començat aquesta setmana les obres per refer el tram afectat per les esllavissades i que va arribar a estar fins a dotze anys tancat. Les obres, que s'han adjudicat per 575.000 euros, es preveuen enllestir per la propera Setmana Santa, amb l'objectiu que el passeig ja estigui en solfa per a l'inici de la temporada. Aquests dies, els operaris senyalitzen l'àmbit d'actuació on ha d'entrar la maquinària pesada. A partir de la setmana vinent, serà quan comenci el gruix de l'actuació. D'entrada, es retiraran els serveis existents i es demolirà el paviment i part del mur, que ha d'anar a terra. També s'excavarà la part posterior del mur en un altre tram, ja que després aquest es consolidarà. Per reforçar-ne la part que dóna a mar, es col·locaran pedres d'entre 800 quilos i 1,2 tones a l'escullera. En aquell tram on el mur està més erosionat, però, aquestes arribaran a pesar entre 4 i 6 tones. El projecte de reforma del Molinet inclou la renovació dels diferents serveis (aigua, electricitat). A més, s'instal·laran fanals, mobiliari urbà i barana d'acer inoxidable al llarg dels 260 metres sobre els quals s'actuarà. Dotze anys tancatEl passeig del Molinet va estar dotze anys tancat. El 2001, les esllavissades que hi va haver a la muntanya del cap de la Barra van obligar a prohibir-ne l'accés. Una situació que es va allargar fins a la Setmana Santa del 2014, quan l'ajuntament va estabilitzar la muntanya. L'obra es va poder fer gràcies a un fons Feder, que va permetre finançar-ne el 50% del cost total (471.000 euros). L'Estat feia més de tres anys que tenia redactat el projecte per refer el passeig, però en condicionava l'execució a què s'estabilitzés la muntanya. Ara, la rehabilitació del passeig serà integral. Abasta tots els 260 metres compresos entre el darrer espigó i el cap de la Barra. Els treballs permetran construir un nou mur, una nova escullera i millorar tots els serveis. El nou passeig tindrà una amplada de 7 metres i dos trams clarament diferenciats. Al primer tram, de 130 metres, hi conviuran vehicles i vianants (els cotxes tindran un carril de 3 metres fet amb aglomerat asfàltic). Al segon tram, que s'estendrà a la meitat final del passeig, no s'hi permetrà el pas de vehicles. Serà d'ús exclusiu per a vianants i bicicletes i estarà pavimentat amb llambordes.Parcialment, a la part que toca a muntanya, es farà una plataforma elevada, que servirà com a mirador des d'on es podran contemplar les illes Medes. Al tram final del passeig del Molinet hi haurà una plaça de 600 metres quadrats.

Anar al contingut