Saarbrücken

L'estat alemany de Saarland retirarà el carnet sense judici als conductors que hagin consumit drogues

És igual si és la primera o la desena vegada. Posar-se al volant havent consumit drogues implicarà la retirada automàtica del carnet de conduir a Saarland, a Alemanya. Així ho ha determinat el Tribunal Superior de Justícia d'aquest estat federal. Els magistrats consideren que sota els efectes de substàncies estupefaents, com la cocaïna o l'heroïna, una persona no té capacitat per conduir de manera segura i és un perill. Per aquest motiu, si s'enxampa un conductor que ha consumit drogues dures, se li podrà retirar automàticament el carnet sense necessitat de judici.

Actualitzat
Amb aquesta decisió, el tribunal rebutja l'apel·lació d'un conductor que circulava després d'haver consumit cocaïna i a qui se li va retirar immediatament el carnet de conduir. L'afectat afirmava en la seva defensa que era la primera vegada i, per tant, considerava la sentència excessiva.

El tribunal explica en la seva resolució que aquest tipus de drogues afecten els reflexos i la capacitat d'atenció, ja que porten l'individu a un estat d'eufòria i a un sentiment de domini de la situació que no són reals. Això és un risc per a la resta de conductors i usuaris de la via pública, i per tant la retirada del carnet està més que justificada.
Anar al contingut