Madrid

L'estalvi de les famílies supera el 14%, el nivell més alt en un tercer trimestre

Les famílies espanyoles continuen estalviant. La taxa d'estalvi s'ha situat en el 14,1% de la renda disponible, segons les dades del tercer trimestre, que ha fet públiques l'Institut d'Estadística. Si ho comparem amb el mateix període de l'any passat, l'estalvi de les famílies puja 4,6 punts. I és en el nivell més alt, en un tercer trimestre, des que es va començar a mesurar l'any 2000. Tot i que la renda disponible ha baixat, les famílies estalvien més perquè retallen la despesa. Al tercer trimestre han estalviat, en total 24.600 milions. Comparat amb un any enrere, l'estalvi familiar ha augmentat 7.800 milions.

Actualitzat
La taxa d'estalvi a les llars espanyoles ha arribat fins al 14,1% de la renda disponible en el tercer trimestre. Les dades confirmen que les famílies espanyoles han optat per estrenye's el cinturó, ja que durant el mateix període els ingressos han baixat un 3,4%.

Segons les dades de l'Institut Nacional d'Estadística (INE), la despesa en consum final a les llars ha caigut un 6,3% en els últims quatre trimestres, fins acumular un estalvi de 7.798 milions respecte a l'any anterior.

L'INE també destaca que en els últims quatre trimestres l'estalvi ha estat del 18,7% de la renda disponible, 1,1 punts més que en el mateix període de l'any anterior i el nivell més alt de la sèrie històrica des de l'any 2000.
Anar al contingut