L'Estació Espacial Internacional es prepara per rebre els primers turistes que viatjaran a la Lluna

Les càpsules de les firmes Boeing i Space X han de portar turistes a l'estació espacial a començaments del 2018

RedaccióActualitzat
Els astronautes de l'Estació Espacial Internacional preparen el complex orbital per a l'arribada, d'aquí a dos anys, de les primeres naus privades amb els primers turistes de l'espai.

Les càpsules de les firmes Boeing i Space X han de portar turistes a l'estació espacial a finals del 2017 o començaments del 2018. Ara s'estan adequant les instal·lacions de l'Estació Espacial Internacional per poder rebre aquestes naus i els seus ocupants.

Està previst que els molls de muntatge de les naus privades arribin al juny. La seva instal·lació requerirà nous passejos espacials dels astronautes.

Els primers turistes de l'espai hauran de pagar uns 110 milions d'euros per cada viatge. És una de les possibilitats de vol més cares de les que ofereix l 'empresa Space Adventures. Aquesta empresa promociona els viatges al voltant de la Lluna com "l'única oportunitat per a un ciutadà privat d'esdevenir un dels grans exploradors del segle XXI".

I és que només 24 persones han estat tan a prop de la Lluna. Els últims van ser els astronautes nord-americans Gene Cernan i Harrison Schmitt, que van trepitjar la superfície lunar el desembre del 1972 amb la seva nau, "Apol·lo".

El recorregut previst per als primers turistes de l'espai inclourà un viatge des de la Terra en la nau rusa "Soyuz" fins al complex orbital de l'estació espacial, on passaran entre vuit i deu dies.

Passat aquest temps, la nau es desenganxarà i inciarà el viatge fins a la Lluna que durarà uns set dies més. La nau passarà a menys de 100 quilòmetres de la superfície lunar i els astronautes aficionats tindran una visió de la Terra com la que van veure els pioners astronautes de la missió Apol·lo.

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut