L'est dels Estats Units es prepara per a la gran borrasca "Jonas"

Alberto AlcántaraActualitzat

Els residents de l'est dels Estats Units es preparaven per a l'arribada d'una gran borrasca que pot portar una nevada històrica. La pertorbació ha estat batejada com a "Jonas". És una borrasca molt profunda i, per tant, anirà acompanyada de grans ventades. Els problemes ja han començat a les carreteres: el gel ha provocat retencions de trànsit als voltants de Washington.

La borrasca ha nascut cap al golf de Mèxic i avançarà des del sud cap al nord-est durant els pròxims dies. El Servei Meteorològic Nacional (NWS) ha pronosticat acumulacions de fins a 60 centímetres a Washington o Baltimore, 45 a Filadèlfia o Richmond o 30 a Nova York.

L'estat d'excepció ha estat declarat en cinc estats i en el Districte de Colúmbia. S'estan tancant preventivament escoles i oficines governamentals. Milers de vols han estat cancel·lats.

El catàleg d'efectes previstos és ampli: a banda de la quantitat de neu, el vent provocarà torb i temporal marítim, amb risc d'inundacions. També s'esperen tempestes elèctriques. "Jonas" pot afectar uns 50 milions de persones.

 

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut