Madrid

L'Esquerra Plural es presenta com "l'única que es confrontarà amb el BCE, la CE i l'FMI"

Esquerra Unida i Alternativa i Iniciativa per Catalunya els Verds arrenquen la precampanya per les eleccions europees

RedaccióActualitzat

Esquerra Unida i Alternativa i Iniciativa per Catalunya els Verds han arrencat aquest dissabte de manera oficial la precampanya per les eleccions europees del 25 de maig. La coalició rebrà el nom de L'Esquerra Plural, que ja utilitzen en el Congrés dels Diputats.

La presentació de la candidatura s'ha fet en un acte al Cercle de Belles Arts de Madrid que ha començat a les 11 del matí.

Sota el lema "el poder de la gent", L'Esquerra Plural veu aquestes eleccions com una oportunitat perquè "el poder canviï de banda", trencant amb el bipartidisme. També per reivindicar-se com una alternativa a l'austeritat i per recuperar els drets socials que s'han anat perdent els últims anys.

En la seva intervenció, el coordinador federal de la coalició, Cayo Lara, ha dit que veu en aquesta candidatura "la possibilitat de trencar aquest estat nacionalista i construir l'estat federal de futur i l'Europa social que volem construir". Creu també que es vol centrar el debat en la corrupció per desincentivar que la gent vagi a votar.

El responsable de Política Internacional i número u de la llista, Willy Meyer, ha denunciat en l'esdeveniment que "Elena Valenciano i Miguel Arias Cañete són els candidats de la Troika" i ha reivindicat que la seva coalició és "l'única que es confrontarà amb el Banc Central Europeu, la Comissió Europea i el Fons Monetari Internacional".

La coalició no s'ha proposat un percentatge de vots, però les enquestes veuen un augment respecte a les eleccions del 2009.

Anar al contingut