Bilbao

L'esquerra abertzale convoca una vaga general a Euskadi i Navarra per dijous

L'esquerra abertzale ha convocat per dijous que ve una vaga general a Euskadi i Navarra per protestar contra la repressió judicial, política i policial a què està sotmesa i en defensa del marc democràtic i de la independència d'Euskal Herria. Els independentistes bascos han fet la crida després de la manifestació d'aquest diumenge a Bilbao que ha acabat amb cinc detinguts, un ertzaina ferit lleu i importants desperfectes al mobiliari urbà.

Actualitzat

Les suspensions ordenades pel jutge Baltasar Garzón contra ANV i EHAK; els empresonaments de Pernando Barrena i Patxi Urrutia; el seguiment i l'espionatge de les activitats polítiques o les presumptes tortures denunciades pels membres d'ETA Igor Portu i Mattin Sarasola.

Són només algunes de les últimes "agressions" contra l'esquerra abertzale que els independentistes bascos han denunciat i han posat com a exemple de la necessitat de mobilitzar-se i continuar amb la lluita. Per fer-ho han convocat una vaga general dijous que ve a Euskal Herria en contra del que han definit com a "estat d'excepció" i han dit que "tot l'actiu" que s'assoleixi en aquesta jornada d'aturada "ha de ser la força" que es traslladi a les eleccions generals del 9 de març, comicis als quals Acció Nacionalista Basca no es podrà presentar.

El membre de la Mesa Nacional de Batasuna Mikel Etxaburu ha anunciat la convocatòria en una roda de premsa a Bilbao acompanyat pel seu company Karmelo Landa i mig centenar de representants i simpatitzants de l'esquerra abertzale.

Per Etxaburu ens trobem davant "una interminable llista d'atacs i agressions contra aquest poble" que suposen "el balanç de l'actuació de Zapatero i del seu govern amb el beneplàcit dels partits regionalistes, tant del PNB com de NaBai". "Aquesta és la inacceptable oferta del PSOE a Euskal Herria", ha afegit.

També ha advertit que és impossible acabar amb l'esquerra abertzale, l'única opció política, assegura, que "pot oferir a aquest país una alternativa realitzable".

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut