L'Espluga de Francolí promou la primera Fira del Carquinyoli, que es farà el pròxim 9 de maig

L'Ajuntament de l'Espluga de Francolí organitzarà el diumenge 9 de maig, la primera edició de la Fira del Carquinyoli per tal de potenciar aquest postre típic. Els actes de la Fira s'iniciaran a les 10 del matí i s'allargaran fins a les 3 de la tarda. A primera hora està previst que comenci l'esmorzar popular, on es compartirà una coca de 100 metres de llarg. La plaça de l'Església del poble serà l'escenari d'aquesta mostra on a més de carquinyolis, també es podran desgustar orelletes, neules, galetes típiques i coques. La Fira també comptarà amb un expositor on es podrà veure el procés d'elaboració dels carquinyolis.
L'Espluga de Francolí promou la primera Fira del Carquinyoli, que es farà el pròxim 9 de maig
L'Espluga de Francolí

L'Espluga de Francolí promou la primera Fira del Carquinyoli, que es farà el pròxim 9 de maig

L'Ajuntament de l'Espluga de Francolí organitzarà el diumenge 9 de maig, la primera edició de la Fira del Carquinyoli per tal de potenciar aquest postre típic. Els actes de la Fira s'iniciaran a les 10 del matí i s'allargaran fins a les 3 de la tarda. A primera hora està previst que comenci l'esmorzar popular, on es compartirà una coca de 100 metres de llarg. La plaça de l'Església del poble serà l'escenari d'aquesta mostra on a més de carquinyolis, també es podran desgustar orelletes, neules, galetes típiques i coques. La Fira també comptarà amb un expositor on es podrà veure el procés d'elaboració dels carquinyolis.
Actualitzat
La jornada festiva s'allargarà fins al vespre. A les 6 de la tarda, el Teatre del Casal acollirà la representació de l'obra Hansel i Gretel, de la companyia Flic-Flac. I a dos quarts de 8 del vespre, els alumnes de l'Escola de Música oferiran un concert a l'Auditori Carulla-Font. Aquest acte s'emmarca dins de la celebració dels 25 anys de l'Escola de Música. L'origen dels carquinyolis La tradició dels carquinyolis prové de diversos indrets de la geografia catalana. A l'Espluga, els inicis d'aquestes postres es remunten a l'any 1888. Algunes de les versions dels seus orígens expliquen que la idea va sorgir després de comprovar que la massa d'aquella pasta no va pujar però com que tenia bon gust, es va continuar elaborant. Altres teories diuen que aquestes postres es feien amb les sobres dels aliments que el componen, bàsicament, farina, ou i ametlla.