Barcelona

L'esperança de vida dels catalans ja supera els 81 anys

L'esperança de vida dels catalans se situa de mitjana en poc més de 81 anys. Segons les dades de l'Institut Espanyol d'Estadística, les dones tenen una esperança de vida sis anys superior als homes. Les dones se situen en els 84 anys i mig, i els homes en poc més dels 78. A més, l'INE ha calculat que s'ha produït un increment de quasi quatre anys en l'esperança de vida dels catalans des del 1991. Per comunitats autònomes, Navarra i Madrid són les que presenten els novells més alts d'esperança de vida, per sobre dels 82 anys, mentre que Ceuta, Andalusia, Melilla, Canàries i Astúries, són les que es troben a la cua. A Catalunya, juntament amb les illes Balears, Madrid, el País Basc i Navarra, és on s'ha incrementat més aquest indicador.

Actualitzat
Catalunya és la comunitat autònoma on més ha augmentat l'esperança de vida, amb un augment de quatre anys des del 1991, el mateix que han experimentat Navarra i Madrid, les que tenen l'esperança de vida més alta de tot l'Estat, per sobre dels 82 anys.

Catalunya, a la mitjana encara no hi arriba, però ja supera els 81 anys. Pel que fa al conjunt d'Espanya, l'esperança de vida en néixer ja frega els 81 anys (80,9 anys) amb un increment de quasi quatre anys des del 1991, segons les taules de mortalitat d'Espanya de fa dos anys, calculades per l'Institut Nacional d'Estadística (INE).

L'augment és inferior als períodes anteriors, perquè la disminució de la mortalitat es concentra, especialment, en les edats més avançades, per la qual cosa l'efecte sobre l'esperança de vida al naixement no és tan significatiu.

Per sexes, es manté la diferència de sis anys entre l'esperança de vida de les dones, més elevada, i la dels homes, que és de poc més de 78 anys.

A la cua
de les estadístiques sobre esperança de vida hi trobem Astúries (80,2 anys), Melilla i les Canàries (80,1) i Andalusia (79,7). Tanca la llista Ceuta, que no arriba als 79 anys d'esperança de vida, amb 78,5 anys de mitjana.
Anar al contingut