Espanyol

L'Espanyol torna a donar una mala imatge i cau per golejada (3-0) davant el Porto

L'Espanyol ha sumat aquest dissabte una altra derrota. Ha estat a l'Estadi dels Dragons contra el Porto, que l'ha vençut per 3-0 amb gols de Jorginho (2) i Lucho González. Lotina ha tret d'inici l'onze teòricament titular, però l'equip ha tonat a donar una mala imatge. De fet, el millor blanc-i-blau ha estat Kameni, que, a més d'evitar una golejada major, ha parat un penal. Els nous fitxatges continuen desacoblats i l'equip no dóna sensació de poder crear joc d'atac amb garanties. Cinc derrotes i dos empats és el negre balanç de la pretemporada espanyolista.

L'Espanyol, en un Estadi dels Dragons amb molt bona entrada, ha presentat un onze que es podria considerar el titular de cara a l'inici de la Lliga. Els escollits per Lotina han estat Kameni, Jarque, David García, Lopo, Pochettino, Costa, Jofre, Zabaleta, De la Peña, Riera i Tamudo. No han viatjat per problemes físics ni Ito ni Domi. Pochettino, que es va quedar a Barcelona en l'anterior minigira per terres angleses, ha tornat a la titularitat. Tot i el domini de la possesió inicial, favorable al Porto, els blanc-i-blaus han donat el primer ensurt amb una centrada molt tancada de Tamudo que ha interceptat l'exblaugrana Vítor Baía. De seguida, Helder Postiga ha rematat de cap per sobre de la porteria de Kameni. L'1-0 a favor dels portuguesos ha arribat en el minut 25. Lisandro López ha tret una precisa centrada des de la dreta i Jorginho, lliure de marca, ha rematat de cap des de l'àrea petita. Es desnivellava un encontre en què, fins aleshores, no hi havia un dominador clar. Quatre minuts després, un xut llunyà de Lucho González ha fet lluir-se Kameni. El mateix porter camerunès ha fet una doble intervenció de mèrit en un mà a mà amb, novament, Jorginho. La segona meitat ha començat amb un altre xut llunyà del Porto, en aquest cas de Lisandro López. Jonathan ha entrat en substitució de Jofre per intentar donar més poder ofensiu. El canvi ha donat fruits. En el minut 4 Tamudo ha tingut una bona ocasió amb un xut sec, però Baía ha blocat. El partit s'obria i es tornava més vertical amb accions a una i altra àrea. En el 16, Alan pel Porto no ha pogut culminar un bon contracop. Però l'ocasió més clara ha estat un penal a favor dels portuguesos per una mà de Pochettino dins de l'àrea. Kameni, però, ha demostrat que és un especialista aturant penals i ha aconseguit blocar el xut del brasiler Diego. L'Espanyol, però, semblava haver perdut el bon ritme de l'inici de la segona part i ja no arribava amb claredat a la porta de Baía. Coro ha entrat per un cansat De la Peña i Fredson ha substituït Riera. Zabaleta ha xutat fora en el 26 quan tenia una ocasió clara, però Jorginho ha tornat a marcar després d'un un contra un davant Kameni. El davanter ha afusellat des del punt de penal després de superar Pochettino. 2-0 i els dubtes tornaven a un equip que només havia ofert bones sensacions en moments esporàdics. Lucho González, nou fitxatge del Porto, ha tancat el marcador anotant el 3-0 després de superar, amb qualitat i per alt, Carlos Kameni. Costa i Coro han tingut un parell d'ocasions abans del final, però no s'ha pogut maquillar la imatge d'impotència i de joc poc estructurat que s'ha donat en el setè amistós consecutiu sense conèixer la victòria.