Copa de la UEFA

L'Espanyol segella el seu pas a la final de la UEFA amb un triomf al camp del Werder Bremen (1-2)

Dinou anys després l'Espanyol tornarà a jugar una final de la Copa de la UEFA. L'equip de Valverde va segellar el seu accés a la final de la competició, que es jugarà a Glasgow, amb una victòria per 1-2 al camp del Werder Bremen. I això que se li van posar malament les coses amb un gol matiner d'Hugo Almeida, però l'expulsió de Klose en el minut 19 va estar decisiva. Els blanc-i-blaus van aprofitar la seva superioritat numèrica a la segona part i van capgirar el marcador amb dianes de Coro i Lacruz. L'Espanyol arriba a la final de Hampden Park sense conèixer la derrota en tota la competició.

Només havien passat quatre minuts i l'Espanyol es va trobar davant del pitjor panorama possible. Errada col·lectiva de la defensa blanc-i-blava i Hugo Almeida va superar la mala sortida de Gorka Iraizoz amb un xut parabòlic. L'1-0 va fer aparèixer de cop tots els fantasmes. Nervis a la banqueta i nervis sobre el terreny de joc. Però una decisió valenta de l'àrbitre francès Bertrand Layec va canviar el partit. Klose, que ja havia estat amonestat per un cop de colze sobre Jarque, va veure la segona groga per haver simulat una falta al lateral de l'àrea. Corria el minut 19 i el Werder Bremen es va quedar amb deu homes. El conjunt alemany va seguir insistint en atac, però sense la força dels instants inicials. L'Espanyol, massa poruc, no va aprofitar la inferioritat dels de Thomas Schaaf per acostar-se amb perill a la porteria de Reinke.

El tècnic alemany va arriscar en l'inici de la segona part. Schaaf va fer entrar Schindler, un davanter, en lloc d'Owomoyela, un defensa. Però l'efecte va estar el contrari del buscat. Al minut 50, Riera va conduir un contraatac per l'esquerra. La seva centrada la va refusar malament Reinke i Coro, molt atent, va fer el gol de l'empat. El Werder Bremen es va descentrar i l'Espanyol ho va aprofitar per sentenciar l'eliminatòria. Al 60, Luis García va picar un córner i Lacruz, lliure de marcatge, va rematar de cap per fer el 0-2.

Fins al final, un munt de canvis que només van servir per deixar passar els minuts. Valverde va aprofitar per reservar jugadors com Zabaleta, Riera i Tamudo i evitar una lesió o una targeta. L'Espanyol va fer un partit pràctic i amb aquest triomf arriba imbatut a la final de la competició.