Actualitat blanc-i-blava

L'Espanyol salva un empat contra el València tot i jugar amb superioritat numèrica

L'Espanyol ha perdut una gran oportunitat per apropar-se a la zona de Lliga de Campions després d'empatar a dos a Montjuïc contra el València. Els blanc-i-blaus no han aprofitat el fet de jugar amb superioritat numèrica des del minut 32 de la primera part per l'expulsió de Palop i només han estat capaços de salvar un punt en temps de descompte gràcies a un gol in extremis de Toni Velamazán, un jugador inèdit durant gairebé tota la temporada. Amb aquest empat, l'Espanyol suma 57 punts i es queda a dos del Sevilla, que ocupa la quarta plaça a dues jornades per al final del campionat.

En el minut 16 el partit s'ha complicat per a l'equip de Miguel Ángel Lotina quan Rufete ha inaugurat el marcador amb un xut des de fora de l'àrea que ha sorprès Kameni. Els blanc-i-blaus han trigat a reaccionar del cop però en el minut 32 ha arribat el gol de l'empat. Maxi ha caigut a l'interior de l'àrea després de driblar la sortida de Palop i l'àrbitre, a més d'assenyalar la pena màxima, ha expulsat el porter valencianista, una decisió molt protestada pels jugadors visitants. Tamudo ha agafat la responsabilitat i ha establert l'empat a un. Tot i jugar amb superioritat numèrica durant molts minuts, a la represa l'Espanyol no ha trobat el camí del gol. Els blanc-i-blaus han dominat però el joc s'ha endurit i s'ha produït una picabaralla després d'una entrada de Rufete. Coro i Tamudo han tingut una gran oportunitat per fer el 2-1 però no han arribat a la rematada a boca de canó. I en el minut 65 ha estat el València qui s'ha tornat a avançar en el marcador. En un ràpid contraatac, Kameni ha refusat un xut d'Angulo però David Garcia, que seguia la jugada, ha desviat la pilota amb tan mala fortuna que l'ha enviat al fons de la seva pròpia porteria. En els últims minuts, l'Espanyol s'ha abocat a la desesperada i ha trobat el consol de l'empat en el temps afegit. Toni Velamazán, un jugador inèdit durant gairebé tota la temporada, ha engaltat un xut des de fora de l'àrea i ha batut Cañizares. Sense temps per a res més, l'empat deixa l'Espanyol sisè a la classificació amb 56 punts, a dos de la Lliga de Campions, mentre que el València, amb 54, haurà de lluitar per entrar com a màxim a la UEFA.