L'Espanyol perd el duel per la tercera plaça en caure golejat a Vila-real (4-1)

L'Espanyol ha perdut a El Madrigal el seu duel per mantenir la tercera posició de la Lliga. Un Vila-real més efectiu ha decidit el partit a favor seu en els primers 10 minuts de la segona meitat, després d'arribar al descans amb empat a un en el marcador. Sorín, de cap, i Riquelme, de penal, han obert una escletxa que ja ha estat definitiva. L'Espanyol ha intentat reduir distàncies, però Figueroa, a set minuts del final, ha fet el definitiu 4-1. Els blanc-i-blaus es queden amb 45 punts i hauran de continuar lluitant per classificar-se per a la Lliga de Campions.

Més de 1.500 aficionats blanc-i-blaus han donat suport al seu equip a El Madrigal en un partit que no ha decebut les expectatives en la lluita per la tercera posició de la Lliga. L'inici ha estat trepidant i amb moltes alternatives, però cap dels dos equips ha estat capaç de concretar les seves ocasions de perill. En el minut 21, el Vila-real ha tingut la primera ocasió clara per inaugurar el marcador. Un xut de Marcos Senna l'ha desviat Kameni amb la punta dels dits i la pilota s'ha estavellat al pal. I quatre minuts després ha arribat l'1-0. Forlán, des de la frontal de l'àrea, ha batut Kameni i ha fet el seu dissetè gol de la temporada. L'Espanyol no s'ha arronsat i ha estat capaç d'empatar només cinc minuts més tard. A la sortida d'un córner, Lopo ha rematat en planxa al segon pal una centrada d'Òscar Serrano. L'empat ha donat ales als blanc-i-blaus i pràcticament a continuació, primer Tamudo, amb un xut que ha refusat Reina, i després Maxi, en el refús posterior, han desaprofitat una doble oportunitat per fer l'1-2. Abans del descans, Riquelme ha pogut desfer l'empat amb un llançament de falta que Kameni ha desviat a córner amb una espectacular estirada. El bon treball dels homes de Lotina en la primera meitat s'ha ensorrat en els primers 10 minuts de la represa. En el 49, Sorín ha aprofitat una badada defensiva d'Ibarra per tornar a avançar el Vila-real en el marcador amb un cop de cap. I sense temps per reaccionar, en el 55 Medina Cantalejo ha xiulat un rigorós penal de Kameni sobre Forlán que Riquelme no ha desaprofitat per fer el 3-1. Lotina ha buscat més profunditat ofensiva donant entrada a Corominas i De la Peña, però el domini territorial dels blanc-i-blaus ha estat infructuós per reduir distàncies. Amb el marcador a favor, el Vila-real ha trobat més espais per muntar ràpids contraatacs aprofitant la velocitat de Figueroa i Forlán. En el 73, Figueroa ha perdonat la sentència definitiva en una errada incomprensible quan ho tenia tot a favor per marcar, però ha relliscat en el moment d'impactar la pilota. En la jugada següent, Tamudo ha estat a punt de fer el 3-2 amb una mitja volta que Reina ha desviat. Tot i els intents de l'Espanyol a la desesperada, a set minuts del final, el mateix Figueroa ha arreglat la seva errada anterior fent el definitiu 4-1 amb una mitja volta després d'un servei de córner on la defensa espanyolista ha donat moltes facilitats. Amb aquesta victòria, el Vila-real es confirma en la tercera posició de la taula, mentre que l'Espanyol, amb 45 punts, continuarà una jornada més en zona de Champions, però amb els mateixos punts que el Betis.