Actualitat blanc-i-blava

L'Espanyol perd contra el Sevilla (2-4) i agreuja la seva crisi de resultats

L'Espanyol ha perdut per cinquena vegada en les últimes sis jornades, en aquesta ocasió davant un Sevilla que s'ha posat 0-2 gràcies a dos gols matiners de Luís Fabiano i Kanouté. Luis García ha retallat diferències, però quan la remuntada semblava possible, Zabaleta ha estat expulsat i la dinàmica del joc ha canviat completament. L'intercanvi de cops final ha afavorit els visitants, i l'electrònic ha reflectit un decebedor 2-4 que deixa els espanyolistes sense opcions d'entrar aquesta setmana a la zona Champions. A més, el Sevilla atrapa l'Espanyol en la classificació i el supera per millor "goal-average".

Tot i que les dues primeres ocasions han estat blanc-i-blaves (un xut de Riera refusat a córner i un cop de cap d'Ewerthon aturat miraculosament per Palop), el Sevilla ha aconseguit fer dos gols en els primers deu minuts del partit. La defensa de l'Espanyol ha fet aigües en dues passades llargues i Kanouté i Luís Fabiano no han perdonat davant Kameni. El 0-2 ha estat un cop molt fort del qual els pericos han intentat recuperar-se a poc a poc, però els xuts llunyans de Clemente i Zabaleta no han inquietat la porteria visitant. Sí que ho ha fet, en canvi, Luis García, però la seva canonada ha estat refusada per Palop de manera espectacular.

De tant intentar-ho alguna havia d'entrar, i el gol de l'Espanyol ha acabat arribant. Minut 38: gran passada de De la Peña cap a Zabaleta, centrada precisa de l'argentí i Luis García es llença a terra per empènyer la pilota al fons de la xarxa. Montjuïc esclatava d'alegria i començava a creure en la remuntada, però l'1-2 ha estat inamovible abans del descans.

Setge sense premi

L'inici de la segona part ha estat un monòleg de l'Espanyol, que ha tancat el Sevilla al seu camp. De la Peña s'ha fet l'amo de la pilota i l'ha distribuït amb criteri. De les seves botes ha sorgit la jugada del minut 51, en la qual Moisés ha engaltat un xut que ha sortit molt a prop de l'escaire dret de la porteria de Palop. A continuació, els blanc-i-blaus han tret tres córners consecutius i la defensa del Sevilla ha demostrat estar com un flam... Però el gol s'ha resistit.

Just quan Valverde havia substituït un desafortunat Ewerthon per Jonathan Soriano, Zabaleta ha vist la segona targeta groga per tallar un contracop i ha deixat l'equip amb deu homes. Ha estat un baló d'oxigen per al Sevilla, que ha capgirat la dinàmica del joc i ha fet l'1-3 al minut 73 amb un xut de Poulsen que ha rebotat en un defensa i ha despistat Kameni.

El matx semblava liquidat, però l'Espanyol no ha abaixat els braços i ha escurçat diferències ràpidament, gràcies a un fort xut de Coro des de la frontal de l'àrea, aprofitant un altre córner mal refusat pels sevillistes. Malauradament, ha estat un miratge. En la jugada següent Navas s'ha desmarcat per la banda dreta i ha posat el 2-4 en safata de plata a un Capel que, ara sí, ha sentenciat l'encontre.