Copa del Rei

L'Espanyol perd contra el Reial Madrid (0-1) en l'anada dels quarts de final de la Copa del Rei

L'Espanyol ha perdut per 0-1 contra el Reial Madrid a l'anada dels quarts de final de la Copa del Rei. Benzema ha marcat l'únic gol d'un partit intens i amb oportunitats clares per als dos equips. Els visitants han rematat més, però s'han topat amb un Kiko Casilla espectacular. Els blanc-i-blaus haurien pogut empatar en el tram final del matx, però Córdoba ha fallat incomprensiblement davant de Casillas.

L'Espanyol ha perdut per 0-1 contra el Reial Madrid a l'anada dels quarts de final de la Copa del Rei. Benzema ha marcat l'únic gol d'un partit intens i amb oportunitats clares per als dos equips. Els visitants han rematat més, però s'han topat amb un Kiko Casilla espectacular. Els blanc-i-blaus haurien pogut empatar en el tram final del matx, però Córdoba ha fallat incomprensiblement davant Casillas.

El guió de l'Espanyol per derrotar el Madrid era clar: mantenir la solidesa en defensa i aprofitar les ocasions que es poguessin donar. L'última part del full de ruta no s'ha complert, o, més ben dit, no l'ha complert Pizzi. El portuguès ha fallat una ocasió per posar-se les mans al cap, després d'una gran jugada iniciada per Manu Lanzarote i continuada per Sergio García.

Pel que fa al comportament defensiu, amb Sídnei i Héctor Moreno com a parella de centrals, ha estat acceptable durant els primers vint minuts, en què el Madrid només ha inquietat amb la qualitat individual de Cristiano Ronaldo. Però una rematada del portuguès en el minut 20, que s'ha estavellat al pal, ha marcat el punt final de la resistència local. Cinc minuts després, centrada d'Arbeloa, pentina Bale i Benzema estableix el 0-1.

A partir d'aquí, el Madrid ha estat amo i senyor del primer temps, fins al punt que els d'Ancelotti han estat clements davant de Casilla. Han tingut ocasions Benzema, Di María i, sobretot, Bale, amb un impressionant xut de falta que ha obligat a una majestuosa intervenció del porter local.

La segona part, tot i l'entrada d'Álex Fernández, ha tingut un guió semblant. L'Espanyol ha protagonitzat una sortida per a l'optimisme, amb dues ocasions consecutives de Sergio García. Però, de nou, els d'Ancelotti han recuperat el comandament de les operacions i han creat noves oportunitats, sobretot, a través d'un sorprenent Arbeloa, que amb les seves entrades pel carril de l'interior dret ha creat el desconcert a la defensa blanc-i-blava.

El matís en aquest segon temps, però, ha estat la rauxa final dels espanyolistes. Jhon Córdoba, que ha entrat faltant un quart d'hora, ha tingut l'empat a les botes, però Iker Casillas ho ha evitat. El Madrid, dominador durant la majoria del partit, ha acabat patint, però sortirà al Bernabéu amb avantatge.