Tocarà patir

L'Espanyol perd amb el Sevilla i fa un pas enrere en les seves opcions europees

L'Espanyol no ha pogut obtenir davant el Sevilla un triomf que l'hagués deixat en una posició immillorable en la seva lluita per jugar competicions europees la pròxima temporada. Jonathan s'ha estrenat com a golejador a Primera.

L'equip blanc-i-blau ha caigut per 1-3 en un partit en què els andalusos han agafat la iniciativa, gràcies als gols de Jordi (min. 9) i Julio Baptista (min. 17). Jonathan Soriano (min. 68) ha reduït diferències, però ja en temps de descompte Daniel Alves ha sentenciat a favor dels visitants. A l'Espanyol se li han torçat les coses gairebé des del principi. El Sevilla no ha respectat els primers minuts, dits de tempteig, i, en la seva primera aproximació, s'ha avançat en el marcador. Ha estat el català Jordi, format a les categories inferiors del Barcelona i que havia passat sense sort pel Reial Madrid, qui ha obtingut el 0-1, aprofitant un refús defensiu des de la frontal de l'àrea a la sortida d'un córner. Amb el marcador a favor, el Sevilla ho ha tingut més fàcil per controlar el partit. L'Espanyol ha començat a tenir la pilota, però li ha costat trenar jugades. De la Peña començava a deixar-se veure, i Tamudo demanava la pilota al davant, però superar la defensa sevillista ha estat gairebé impossible. A més, l'equip andalús ha demostrat tenir molt bones armes per sortir al contracop. I Julio Baptista ha tret profit d'una greu errada de Lopo per driblar Kameni i establir el 0-2 quan amb prou feines s'havien jugat 17 minuts. L'Espanyol s'ha passat la resta de la primera meitat intentant reduir diferències, però tot i els intents repetits d'Amavisca, Tamudo o fins i tot David García, no se n'ha sortit. De tota manera, Kameni ha tret una mà providencial per evitar un 0-3 a peus de Jesús Navas. I sobre el xiulet, Tamudo ha estat objecte d'un possible penal no assenyalat. L'Espanyol ha intentat reaccionar a la segona meitat amb una oportunitat matinera de De la Peña que ha avortat Notario. Amb el pas dels minuts, Lotina ha anat donant un caire cada cop més ofensiu a l'Espanyol, donant entrada a Coro i després a Jonathan Soriano, en un intent per entrar de nou en el partit. Han estat precisament aquests dos jugadors els qui han fet possible l'1-2. Coro ha xutat des de la frontal, i el refús de Notario l'ha rematat a gol Soriano de cap. El gol ha esperonat l'Espanyol, que ha estat buscant l'empat de totes les formes possibles, cada cop més desesperadament amb el pas dels minuts. Però al final s'ha donat ben bé el contrari. En l'última jugada del partit, una falta llarga servida per De la Peña, que ha anat a rematar fins i tot Kameni, Daniel Alves ha agafat el refús defensiu i, aprofitant que la defensa espanyolista era inexistent, ha establert l'1-3 definitiu.