Primera divisió

L'Espanyol perd a casa amb el Reial Madrid (2-4) i es complica encara més la permanència

El Reial Madrid continuarà com a líder de Primera després de la seva victòria a Montjuïc sobre l'Espanyol per 2 gols a 4. Els madridistes han sentenciat el partit en la segona meitat, després que Muñiz Fernández assenyalés dos penals molt dubtosos, un a favor de cada equip, durant el primer temps. La fragilitat defensiva ha tornat a condemnar els de Luis Fernández que es compliquen una mica més en la seva lluita per la permanència. Tamudo i Lopo han fet els gols locals, mentre que Ronaldo, en dues ocasions, Roberto Carlos i Raúl Bravo han estat els autors dels gols del Reial Madrid.

La presència de Carlos García com a lateral dret i de Wome en el doble pivot al costat de Morales han estat les principals novetats introduïdes per Luis Fernández en l'onze inicial. En el Reial Madrid, Figo s'ha unit a les baixes de Beckham i Guti en el migcamp i han obligat Carlos Queiroz a fer jugar Borja i Juanfran al costat de Zidane i Solari. El tram inicial del partit ha estat de tempteig. Cap dels dos equips s'atrevia a portar l'iniciativa fins el minut 10 quan un xut de Hadji ha fet intervenir Casillas, que ha refusat la pilota. L'Espanyol, conduït per De la Peña, ha decidit apostar fort i, sense descurar la defensa, s'ha fet amb el control del partit. El domini blanc-i-blau ha arribat al seu punt màxim quan Maxi ha rematat dins l'àrea petita una bona jugada de De la Peña i Hadji, però Casillas ha tornat a salvar el seu equip. En la jugada següent, Raúl ha caigut dins l'àrea espanyolista després d'un lleuger contacte de Carlos García. Muñiz Fernández ha assenyalat un penal molt discutit a les graderies que ha transformat Ronaldo. Era el minut 25 de partit. Sobre la mitja hora de joc, nou penal discutible. En aquesta ocasió, De la Peña cau als peus de Casillas i l'àrbitre asturià assenyala el punt dels onze metres. Tamudo enganya el porter i fa l'empat a un. El quart d'hora final de la primera meitat ha estat més igualat. L'Espanyol seguia portant el pes del partit, però el Reial Madrid portava molt de perill al contraatac. Zidane, en un parell d'ocasions, ha estat a punt de donar avantatge els madridistes, que avui vestien de gris. Queiroz ha fet entrar Cambiasso i Figo abans de l'inici de la segona part i el Madrid ha estat un equip més sòlid. Després d'una ocasió de Maxi refusada per Casillas ha arribat el segon gol dels madridistes en el minut 52. Una bona jugada de Zidane i Ronaldo l'ha culminada Roberto Carlos amb un xut des de fora de l'àrea lluny de l'abast de Lemmens. Luis Fernández ha arriscat i ha fet entrar en els següents minuts, Tayfun, Jordi i Claudiu per Carlos García, Maxi i Hadji, respectivament. Els espais que l'Espanyol deixava a la seva esquena els ha aprofitat el Reial Madrid per sentenciar el partit. Raúl Bravo, de cap a la sortida d'un còrner, i Ronaldo, a passada de Cambiasso, han enfonsat els blanc-i-blaus. Zidane ha pogut fer el cinquè, en el 75, però ha estat Lopo, a sis minuts del final del temps reglamentari, qui ha fet el 2-4.