L'Espanyol obté una victòria heroica a Anoeta i s'allunya de la zona de descens

L'Espanyol ha sumat una victòria heroica a Anoeta que l'allunya de la zona de descens. Tot i jugar amb deu des del minut 41 de la primera part per una rigorosa expulsió de Jarque, els blanc-i-blaus han sumat tres punts d'or amb un golàs de Tamudo en el minut 91, quan l'empat a zero semblava inamovible. Els homes de Lotina continuen amb la bona ratxa de resultats a domicili, on no perden des del mes d'octubre, en un partit en què els locals han estavellat dues pilotes al travesser. Pandiani ha fet el seu debut amb la samarreta de l'Espanyol.

Amb l'absència de Carlos Kameni, concentrat amb el Camerun per disputar la Copa d'Àfrica, Gorka Iraizoz ha estat la gran novetat de l'onze titular de l'Espanyol a Anoeta. El porter blanc-i-blau ha tornat a demostrar que és un recanvi de garanties i ha resolt amb encert les ocasions de perill de la Reial Societat durant la primera part. La primera ocasió clara ha estat dels espanyolistes en el minut 8. A la sortida d'un córner, Tamudo ha rematat de cap i Mikel Alonso, sobre la mateixa línia de gol, ha evitat el 0-1 quan la pilota ja entrava al fons de la porteria. Els donostiarres també han creat perill, però en comptades ocasions. En el 17, Álvaro Novo ha xutat per sobre del travesser i, en el 19, Gorka ha desviat a córner una centreda xut enverinada de Gabilondo. L'equip de Lotina ha estirat línies i podria haver marcat abans del descans. Eduardo Costa ha provat sort amb un xut des de la frontal per sobre del travesser i, en el minut 39, Asier Riesgo ha evitat el gol de Tamudo, que no ha culminat amb encert un ràpid contraatac després d'una gran assistència de De la Peña. I en el minut 41 s'ha produït la jugada polèmica que ha canviat el signe del partit. L'àrbitre Megía Dávila ha expulsat de forma rigorosa Jarque, que ha vist la segona targeta groga i ha deixat l'Espanyol amb deu amb tota la segona meitat per endavant. En el posterior llançament de falta, Gabilondo ha estat a punt d'inaugurar el marcador, però entre Gorka i el travesser han evitat el gol dels locals. Amb el final dels primers 45 minuts, els jugadors espanyolistes han anat a protestar la decisió del col·legiat madrileny. En la represa, Amorrortu ha fet debutar l'últim fitxatge de la Reial Societat, el davanter danès Morten Skoubo, que amb la seva gran alçada ha creat molts problemes a la defensa espanyolista. Tot i jugar amb inferioritat numèrica, l'Espanyol ha estat a punt de sorprendre els locals amb una gran jugada individual d'Iván de la Peña, però la seva centrada l'ha rematat Tamudo massa creuada. Ràpidament la Reial Societat ha aconseguit el control del partit i Skoubo ha tingut dues clares ocasions per marcar. En el minut 53, el davanter danès ha xutat fregant el pal i, cinc minuts més tard, ha estavellat un cop de cap al travesser. El ritme del matx ha estat intens i l'Espanyol també ha tingut les seves opcions de victòria. En l'oportunitat més clara de la segona meitat, Luis García també ha estavellat la pilota al travesser de la porteria de Riesgo. Tot i el major domini dels donostiarres, la Reial Societat no ha pogut aprofitar la superioritat numèrica i ha estat incapaç de batre la porteria de Gorka. A vuit minuts del final, Walter Pandiani ha debutat amb la samarreta de l'Espanyol, però no ha tingut gaire temps per entrar en joc. Però en temps de descompte ha arribat el miracle espanyolista. Tamudo ha batut Riesgo amb un autèntic golàs i ha fet embogir la banqueta blanc-i-blava. Amb aquesta sorprenent victòria, l'Espanyol suma 21 punts, els mateixos que la Reial Societat, que només ha guanyat un dels deu últims partits, i s'allunya de la zona de descens.