ACTUALITAT BLANC-I-BLAVA

L'Espanyol guanya còmodament el Vila-real per 3-1 i s'assegura la permanència

L'Espanyol ha viscut avui una jornada rodona. Al matí, la junta extraordinària d'accionistes ha aprovat la reelecció per 5 anys més de Daniel Sánchez Llibre, que no ha tingut oposició. I a la tarda, en un partit plàcid i sense sobresalts, l'equip blanc-i-blau ha derrotat el Vila-real per 3 a 1, resultat que li assegura matemàticament la permanència i el situa a quatre punts de la setena posició. La UEFA, doncs, no està tan lluny.

Paco Flores ha fet força canvis en l'onze inicial d'avui, que, pels resultats, han funcionat. L'Espanyol ha fet molt bon futbol en la primera part, i en la primera ocasió de perill del partit, ha arribat el gol. En el minut 7 i després d'un contraatac, Pacheco enviava la pilota al fons de la xarxa. Aquest és el tercer gol de l'uruguaià amb la samarreta blanc-i-blava. En el minut 25, Tamudo, després d'una passada de Pacheco, ha fet el segon gol. Aquest és el quinzè gol del davanter de Santa Coloma. Víctor Muñoz es desesperava en veure que els seus homes no reaccionaven. Però ha estat a partir del segon gol que els homes de Paco Flores han cedit una mica el control de joc a l'equip castellonenc, que, en el minut 41, faria el seu primer xut a porteria, en un llançament de falta fet per Víctor. Paco Palencia, que ha entrat al terreny de joc en el minut 63 per substituir Pacheco, ha estat l'encarregat de fer el tercer gol en el minut 76. El davanter remata de cap una falta llançada per Álex Fernández. Gran errada de la defensa visitant. Aquest és el sisè gol de Pacheco. I quan només faltava un minut perquè es complissin els 90 reglamentaris, Arruabarrena ha fet el gol de l'honor del conjunt valencià. Amb aquesta victòria, l'Espanyol demostra que és un dels millors equips a casa seva, ja que només ha perdut un partit en aquesta segona volta. SÁNCHEZ LLIBRE, AVUI, REELEGIT Daniel Sánchez Llibre ha estat reelegit avui com a president de l'Espanyol en la junta extraordinària d'accionistes que s'ha celebrat avui a la Sala Barcelona 92, del Palau Sant Jordi. Ha estat una junta ràpida, plàcida i en què, sobretot, no hi ha hagut lloc per a la sorpresa. De manera que Daniel Sánchez Llibre, sense cap mena d'oposició, ha estat reelegit com a president de l'Espanyol per als pròxims cinc anys. Sánchez Llibre ha estat escollit pel 60,91% dels accionistes presents i els representats en la junta extraordinària; s'ha de dir, però, que la participació ha estat baixa. Seguint la tònica dels últims temps, el Grup Planeta s'ha abstingut, de manera que ha donat per bo el vot de la resta d'accionistes. El nou consell s'ha ampliat d'onze a dinou membres. A part de l'última incorporació, el waterpolista d'or Dani Ballart, una de les cares més conegudes ha estat la de l'expresident accidentat Ferran Martorell. Al final, foto de família i tres objectius clars: sanejar definitivament l'economia del club, consolidar el projecte esportiu i la construcció del Nou Estadi.