Astúries

L'espanyol Ginés Morata i el britànic Peter Lawrence guanyen el Príncep d'Astúries d'investigació

La candidatura conjunta del biòleg del Centre Superior d'Investigacions Científiques (CSIC) Ginés Morata i el també biòleg Peter Lawrence ha estat guardonada amb el premi Príncep d'Astúries d'investigació científica i tècnica. L'espanyol Morata i el britànic Lawrence són especialistes en els estudis sobre el paper de les cèl·lules en la formació dels membres del cos.

Actualitzat
El jurat del premi Príncep d'Astúries d'investigació científica i tècnica, que ha decicit per unanimitat concedir el guardó a Ginés Morata i Peter Lawrence, ha valorat la seva aportació "decisiva" en l'estudi de malalties de fort component genètic. El jurat considera que els seus descobriments científics posen les bases de coneixement per a la medicina del futur.

El treball d'aquests dos biòlegs, diu el jurat, proporciona informació sobre fenòmens de regeneració d'òrgans i teixits i sobre l'anomenada apoptosi o mort cel·lular programada, essencial per abordar qüestions com l'envelliment o el càncer.

Aquest guardó, dotat amb 50.000 euros i la reproducció d'una estatueta dissenyada per Joan Miró, és el tercer que es decideix aquest any, després que s'ha concedit el de cooperació internacional a l'exvicepresident dels Estats Units Al Gore i el de les arts al cantautor nord-americà Bob Dylan.
Anar al contingut